Skönhetstipsen som förändrar din hud

Skönhetstipsen som förändrar din hud

1. Dumpa fettskräcken!
Det största felet vi nordbor gör är att använda alldeles för lite fukt och fett. Ju kallare det är ute, desto mer kärlek behöver din hy och vad är kärlek i det här sammanhanget? Jo, en riktigt återfuktande kräm. Efter SPF när solen skiner, är regelbunden smörjning den absolut bästa rynkbekämpare som finns. Om du börjar närma dig 30 eller om du har akne kan det vara läge att spana in vilka aktiva ingredienser som gäller. Om vi ska droppa några Baaam-favoriter, låt oss presentera: AHA, BHA, retinol. Tre pålitliga vapendragare som faktiskt gör skillnad. Men, viktigast är att du håller huden återfuktad. En billig kräm klarar också att göra jobbet, så det är ett billigt knep. Har du en slant över, komplettera med ett serum för att fuktboosta maximalt!

2. Rengör med olja
Ett annat problem är att många av oss använder uttorkande och starka rengöringsprodukter, vilket kan skapa irritationer och på sikt även ge upphov till rynkor. Vi tvättar ofta också för mycket. Vad många inte känner till är att en gång om dagen (på kvällen) räcker.

Koreanska kvinnor har länge ansetts bäst i världen på hudvård, så hur ser deras rengöringsrutin ut? I Korea använder man sig i första hand av oljebaserade, mycket milda rengöringar. Peelings och kraftfullare behandlingar endast vid enstaka tillfällen.

– Filosofin är att rengöra väldigt milt. Det är inte många som använder Clarisonic, till exempel, det betraktas som alltför tufft och hårt för huden, säger Alicia Yoon, skönhetsexpert och grundare av Peach and Lily (en webbshop som säljer asiatiska beautyprodukter) till Style.com.

3. Solskydda
Det enda som krävs för att en kräm ska få kalla sig ”anti age” och därmed påstå att den bromsar ålderstecken är att den innehåller SPF. Med all rätt, ingenting får huden att åldras lika snabbt som solens strålning. Ju förr du slutar sola seriöst och börjar skydda ordentligt, desto bättre.

– Min mamma lärde mig att ta hand om min hud, särskilt att skydda den mot solskador, säger modellen och it-tjejen Gigi Hadid till Popsugar.com.

Gigi är visserligen uppväxt i soliga Malibu, men solskyddskräm är superviktigt även under den svenska våren och sommaren.

Okej – en snabbrepetition: Smörj mycket, tvätta lite och skydda från solens strålar. Är alla med?

Källa: Elle.se

Bildkälla: The Body shop, Instagram @gigihadid.