Skönhetstipsen som räddar dig i sommarvärmen

Skönhetstipsen som räddar dig i sommarvärmen

Sommaren i alla ära, men det är långt ifrån den enklaste årstiden att hålla sig fräsch under. Baaam listar åtta skönhetsknep som underlättar rejält för dig i värmen.
6 saker din frisör irriterar sig på att du gör
1:14

Efter reklamen: 6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

(1:14)

Slå på ljud
Detta ska du inte göra hos frisören

Läs mer: Jade rollers, mask-tech och 3 andra hajpade skönhetsprylar

Sommaren handlar om att njuta av det härliga vädret på bästa sätt. Även om det är en härlig årstid så innebär den också en hel del skönhetsproblem, som kan rubba din vardagliga rutin. Om du vill undvika att bli blank i ansiktet, eller få frissigt hår, så finns det en hel del tips som är bra att lägga på minnet.

Bli av med sanden från kroppen

Efter en dag på stranden har du garanterat sand i stort sett överallt på kroppen. Ett smart knep för att snabbt få bort den är att applicera babypuder på de ställen där sanden sitter fast. Pudret absorberar snabbt upp fukten och du kan enkelt borsta bort sanden, utan att den fastnar eller klibbar sig fast.

Få bort fläckarna av brun utan sol

Det säkraste sättet att skaffa årets solbränna på är att undvika solen helt och i stället använda brun utan sol. Det är dock inte helt riskfritt det heller, med tanke på att det är svårt att undvika fläckar. Om du har blivit orange på vissa ställen kan du mixa bakpulver och vatten för att skapa en pasta. Gnugga sedan försiktigt in den på de områden som du vill bleka.

Läs mer: Eko, vegan eller cruelty free? Det betyder symbolerna på dina skönhetsprodukter

Undvik svett i nacken när du fönar håret

Att föna håret i tropisk värme när du är nyduschad är inte det mest härliga du kan göra. Det finns dock ett enkelt knep som du kan använda dig av för att slippa bli svettig under tiden. Applicera lite spray-deo i nacken ungefär 10 minuter innan du ska föna – det hjälper!

Applicera torrschampo innan du går och lägger dig

Torrschampo är en räddare i nöden året runt, men under sommaren är det faktiskt bättre att inte applicera det på morgonen. Spraya hårrötterna på kvällen, innan du går och lägger dig. Då hinner produkten absorbera oljan från hårbottnen under natten och du kommer att vakna upp med ett fräschare hår.

torr hy på vintern

Applicera torrschampo på kvällen.

Frys in aloe vera i kuber

Om du har råkat bränna dig i solen så är aloe vera effektivt för att lindra svedan. Kall aloe vera är desto bättre och du kan fylla en isbricka med aloe vera-gel som du ställer in i frysen. Ta en kub eller två när skadan har varit framme. Det kommer att lugna din hud omedelbart.

Läs mer: Stor guide: Så fixar du perfekta lockar som håller hela kvällen

Dutta citronsaft på svettfläckar

Även om du använder bra produkter som hjälper dig att svettas mindre så är det svårt att undvika svettfläckar helt. Om fläckarna är envisa att få bort från dina kläder så kan du dutta lite citronsaft på fläckarna innan du kastar dem i tvättkorgen. Syran tar effektivt bort fläckarna och räddar dina tröjor.

Förvara dina nagellack i kylskåpet

Under sommaren kan värmen skada dina nagellack, vilket gör att du får ett bubbligt resultat på nageln när du lackar. Det här kan du enkelt undvika genom att förvara nagellacken i kylskåpet.

Doppa din rakhyvel i olivolja

Att raka dig med en rakhyvel som har börjat rosta är inte bara obehagligt, det kan även orsaka infektioner. Förläng livstiden på din rakhyvel genom att doppa bladen i olivolja efter varje rakning. Ett annat tips är att aldrig förvara rakhyveln i duschen.

Foto: IBL