Artikeln innehåller reklamlänkar
Skräddarsydd hudvård för dig – Baaam har testat Luna fofo

Skräddarsydd hudvård för dig – Baaam har testat Luna fofo

Hudvård blir allt mer avancerad för var dag som går. I dag är tech, appar och AI självklara delar när man vill ta nästa steg i sin hudvårdsrutin. En sådan produkt är Foreos Luna fofo – och Baaam har testat.

Foreo (länk till Apotek Hjärtat) är ett svenskbaserat skönhetsmärke som sedan lanseringen 2013 satsat stort på intelligenta hudvårdsprodukter och innovativa techlösningar. Först ut på marknaden var en rengöringsborste i medicinskt silikon (länk till Apotek Hjärtat) och sedan dess har en rad nyheter och uppdateringar landat på marknaden.

Gemensamt för alla är att de i sitt utseende lika gärna skulle kunna dubbla som sexleksaker – vilket kan bli en rolig isbrytare när någon hittar produkten på ditt nattduksbord.

Läs också: Läppstift, choklad eller sandelträ? Baaam har testat H&M:s nya parfymer


Senast i raden av nyheter är Luna fofo (länk till butik), en utveckling av den första, klassiska rengöringsborsten. Fofo ser i mångt och mycket ut som sin föregångare, är 100 procent vattentät och drivs av utbytbara AAA-batterier. Det finns dock en stor skillnad, fofo har på två hudsensorer i guldplätering på baksidan. Tanken med dem är att de hjälper dig att analysera din huds fuktnivåer och därefter ger dig en helt skräddarsydd hudvårdsrutin.

Fofo använder samma app som Ufo Smartmask (länk till Apotek Hjärtat), vilket är smidigt, men än så länge är det inte möjligt att efter analysen få förslag på en mask som skulle passa just din hud – något representanterna på Foreo menar varit uppe för diskussion så det är inte omöjligt att det kommer en sådan funktion i framtiden. Den analyserar heller inte något mer än fuktnivåer så för de som har mer yttorr men i botten oljig hy kan resultatet bli lite missvisande, men det är också svårt att tänka sig att en enkel produkt för hemanvändning ska kunna ge sådana resultat. Då får man nog besöka en hudterapeut.

Rekommenderat pris är 895 kr (länk till butik) och produkten finns i butik i början av september 2018.

Läs också: Långflyg? Håll huden återfuktad under resan – fem smarta tips


Så gör du:

1. Ladda ner FOREO-appen, den finns både till AppStore och Google Play
2. Skapa ett konto och svara på ett par frågor om din hud.
3. Glöm inte att slå på Bluetooth och anslut LUNA fofo till appen genom att hålla in på/av-knappen tills den börjar blinka.
4. Ta bort smink innan du påbörjar analysen.
5. Appen ger dig instruktioner om hur du ska hålla fofon mot huden – följ dem.
6. Appen ger dig ett resultat baserat på fukten i huden och skapar ett rengöringsprogram.
7. Ta på din favoritrengöring, fukta fofo och använd din nya rutin. När den vibrerar är det dags att byta del av ansiktet. Den stängs av automatiskt av när rengöringen är klar.
8. Varje gång du sätter på fofo, utan att slå på appen, laddar den in din senaste rutin.


Första intrycket

Det första jag slås av är att den dels är mycket mindre än jag trodde, den är ungefär lika stor som min handflata vilket är en behändig storlek och något man med lätthet kan ta med sig i väskan om man skulle vilja det. Gummit är också mycket mjukare och följsammare än jag väntat. Det känns som den är mer hygienisk än de nylonborstar jag förut testat för att rengöra ansiktet, och enligt egen utsago ska den vara hela 35 gånger renare. Det känns troligt eftersom inget kan fastna i silikonet då det inte är ett poröst material.

Appen är enkel att ladda ned och efter några korta frågor är det dags för analysen. Jag är minst sagt peppad på detta – vad ska denna lilla borste säga mig?

Analysen går fort, man bara håller den kort mot huden och flyttar den när appen säger till, och snart har jag svart på vitt att min hud har låga fuktnivåer och upplevs som två år äldre än min egentliga ålder. Inte särskilt oväntat för en torris som mig. Då var det dags att rengöra. Jag har dock glömt att sätta på ljudet på min telefon och blir väldigt förvirrad av alla vibrationer och förstår inte att jag behöver lära mig i vilken ordning ansiktet ska rengöras. Hade jag haft ljudet på hade jag förstått det. Rookie mistake.

Så jag testar en gång till. Jag måste säga att rengöringen känns väldigt trevlig och huden upplevs verkligen som renare och liksom lite uppumpad efteråt. Jag gillar’t! Det är nästan så att jag tycker att rengöringen går lite väl fort och kör gärna om den flera gånger.


Efter en vecka – vad blir domen?

Efter att ha använt min fofo i en vecka har faktiskt små kvisslor jag fått (som en reaktion på en ansiktsmask jag inte tålde) gått ned och huden känns väldigt mycket renare. Jag börjar nästan tänka att jag inte är så ren när jag bara rengör som vanligt och känner en stark dragning till att analysera huden för att se om mina insatser med diverse fuktmasker och nattkrämer gör någon skillnad.

Men, hur mycket jag än återfuktar har jag låg fuktnivå och plus två år. Det är väl synd att min hud just nu är äldre än mig men samtidigt tycker jag att själva rengöringen är den stora behållningen.

Överlag tycker jag att produkten är bra, den är rolig att använda och gör det lite mer underhållande att tvätta bort ansiktet – vilket är en pepp man kan behöva!

Läs också: Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i augusti

Foto: Foreo/Baaam