Skrubba fram ditt glow – peelingprodukterna som ger lyster i hyn

Fixa lyster och glow i ditt lilla ansikte genom att skrubba och polera bort gamla, trötta hudceller. Baaam har samlat sex skönhetsköp som gör jobbet.

Inget ger ansiktet så mycket lyster som att skrubba bort döda hudceller. Att exfoliera huden låter nya, fräscha hudceller komma fram och ger dig glow utan dess like.

Ofta delar man upp peelingprodukter i mekaniska och kemiska. En mekanisk peeling innehåller små korn som du masserar runt i ansiktet och skrubbar bort hudceller. En kemisk peeling innehåller en eller flera olika syror som avlägsnar de gamla hudcellerna och underlättar för huden att bilda nya.

Läs mer: Supersyrorna som räddar din hud – experten berättar ALLT om AHA och BHA

Ordet syra får många att bli nervösa i tron att det är starka grejer som fräter bort huden, men så är det inte. Syror som används i produkter gjorda för hemmabruk är ofta väldigt milda och utvinns från frukter, mjölk och sockerrör. Vissa produkter kombinerar både korn och syror. Oavsett vilken variant du väljer så blir huden extra känslig för huden – så glöm inte SPF!

Läs vidare för sex beautyköp som gör jobbet:

Skonsam peeling från Dermalogica (reklamlänk från Apprl) som med mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer avlägsnar döda hudceller.


Pads från Pixi (reklamlänk från Apprl) som med 20% glykolsyra som ska ge lyster och ha en sammandragande effekt på förstorade porer.

Mild peeling från Elemis (reklamlänk från Apprl) med jojobakärnor, gurka och rosextrakt.

Läs mer: Akryl eller gelé? Här är allt du behöver veta om konstnaglar

Exfoliering med mikropärlor som Clarins (reklamlänk från Apprl) som ska förfina och ge lyster till hyn.

Skrubb med svart socker från Mizon (reklamlänk från Apprl) som ska rengöra porerna och ljusa upp pigmentfläckar.

Djuprengörande ansiktsskrubb från Ren (reklamlänk från Apprl) med polerande jojobapärlor.

Foto: Mondadori