Smarta knepet – så får du fylligare fransar med en kajalpenna

Den osynliga eyelinern ger en mjuk definition till ögonen och fylligare fransar. Baaam har bästa tipsen för att lyckas med tightliner-trenden.

Vissa dagar har man varken tid eller energi att kämpa med den klassiska vingade eyelinern men vill ändå ha lite mer definition än mascara. Lösningen stavas tightliner – den osynliga eyelinern. Målet är att eyelinern inte ska synas utan snarare ge mer definition till ögat.

Att tightlina ögonen innebär att du med en svart eller brun kajalpenna målar mellan ögats övre fransar och längs den så kallade vattenlinjen. Det gör att dina ögonfransar ser ut att vara fler och fylligare och ger en mjuk definition till ögat. Det är lätt att avskräckas av tanken att måla så nära ögat, det men är faktiskt lättare än vad du tror!Bildkälla

Börja med att böja fransarna med en ögonfransböjare. Detta för att öppna upp ögonen så mycket som möjligt och maximera effekten.

Lyft sedan försiktig upp ögonlocken och rikta blicken något neråt för att bättre se utrymmet mellan dina fransar. Du kan underlätta genom att placera en spegel rakt under dig så att du tittar ner i den.

Använd sedan en kajalpenna eller gel-eyeliner för att måla så tätt intill fransrötterna som möjligt. Få in färgen mellan ögonfransarna genom att försiktigt dutta pennan eller penseln mellan fransarna och längs vattenlinjen.

Fortsätt göra likadant längs hela fransraden och avsluta med ett lager mascara. Tänk på att använda en vattenfast kajalpenna eller eyeliner, annars är risken stor att din snygga tightliner hamnar under ögonen någon timma senare.

Foto: IBL