Solsken på flaska – 6 nya dofter som ger semesterkänsla

Dofter som ger semesterkänsla står högt på Baaams shoppinglista just nu. Här är säsongens härligaste nyheter att sammanfatta som solsken på flaska.

Läs mer: Det här är Baaam

Skapa semesterkänslan redan nu med dofter av tropiska frukter, somriga blommor och söt vanilj. Baaam har samlat vårens parfymnyheter som ger oss ha-begär.

Redo för resort

En doft av dina drömmars resort, som öppnar med saftigt syrlig mandarin och solskenssköljd frangipani. I hjärtat hittar vi rubinröda granatäpplen och en vit blombukett av jasmin och apelsinblom. Basen består av beroendeframkallande patchouli. “Le parfum resort collection festival edition” från Elie Saab, Edt 50 ml, 625 kr.

Sommar som aldrig tar slut

Paradiset är bara ett parfymsprut bort med den här fruktiga och blommiga doften med festinspiration från den storslagna och sensuella karnevalen i Rio. Kompositionen inleds av hallon och passionsfrukt för att sedan övergå i varma noter av passionsblomma och apelsinblom. Avslutningsvis möts mysk och cederträ som lämnar ett sensuellt avtryck i basen. “Fiesta carioca” från Escada (reklamlänk från Apprl), 30 ml Edt.

Player på playan

En sportig och softikerad sommardoft som startar med pretty lady flower som är en helt ny doftnot som påminner om tropisk frukt. Gradvis tar viol och jasmin över i det lätta och luftiga hjärtat som grundas i basen av vanilj och patchouli. “Eau de Lacoste L.12.12 Magnetic Pour Elle” från Lacoste, 25 ml Edp, 420 kr.

Magiskt morgonljus

En doft tillägnad soluppgången för dig som fångar dagen med lika delar nyfikenhet, sensualitet och självförtroende. Den öppnar fruktigt med nashipäron, smultron och blodapelsin. I hjärtat blommar ros och pion som får träig tyngd av ädelträ i basen. “Missoni” från Missoni (reklamlänk från Apprl), 30 ml Edt.

Semesterflirt

En spirande romans som startar med en syrlig cocktail av aprikos och grapefrukt. Sedan sveps vi vidare till en blomsterbädd av ros och pion där krämiga noter av ambroxan, mysk och cederträ i basen ger en varm och omfamnande inramning. “Daisy Marc Jacobs Kiss Edition” från Marc Jacobs, 50 ml Edt, 745 kr.

Sex on the beach

Som salta kyssar på solvarm hud, så härlig är denna doft med heta toppnoter av vitpeppar och vanilj med havssalt. I hjärtat ökas intensiteten med cederträ och apelsinblom som sedan överskrider i hudnära ambra. “Olympéa Intense” från Paco Rabanne, 80 ml EdP, 810 kr.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och vissa länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.