Artikeln innehåller reklamlänkar
Solskydd för ansiktet tips på spf

Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper

Har du koll på vilken solkräm som passar just din hud? Vi har listat 24 olika produkter som skyddar ditt ansikte mot solens strålar - för alla hudtyper.

Solens strålar kan vara mer förödande än vad man tror. Vi utsätts för UV-strålar året runt men nu under vår och sommar är vi extra utsatta. Huden kring ansiktet är nämligen väldigt tunt och det är viktigt att skydda den. Det finns många olika solkrämer som är anpassade för olika hudtyper, och ibland kan det vara svårt att veta vilken kräm man ska välja.

Vi har underlättat och gjort grovjobbet åt dig. Nedan hittar du 24 SPF-krämer som passar alla hudtyper. Scrolla ner för att hitta en favorit som passar just dig!


SPF-krämer med anti-age funktion:

Lätt solkräm med högt skydd från Decleor. Ska även skydda mot ålderstecken. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

CC-cream med spf 15 och anti-age effekt, från Eucerin. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Återfuktande solkräm med anti-age effekt, från Biotherm. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Solskydd som ska vara lämplig för alla hudtyper och lätt i konsistensen, från Eucerin. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).


SPF-krämer för normal eller blandad hy:

Solkräm för ansiktet som innehåller ämnen som inte ska täppa till porerna, från Mesoestetic. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Solskyddsmousse som är resistant mot vatten och har en hög solskyddsfaktor från EVY. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Fuktgivande solskyddsfaktor för alla hudtyper, från NUXE. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).


SPF-krämer för torr hy:

Mjukgörande kräm för ansiktet med hög solskyddsfaktor. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Solskydd för torr eller mycket torr hud som ska verka kraftigt återfuktande, från Bioderma. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Solskydd för ansiktet som ska reducera mörka fläckar på huden, från Skincode. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Återfuktande dagcreme med SPF 15 och lystergivande egenskaper. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).


SPF-krämer för fet hy:

SPF kräm från Bioderma som ska motverka igentäppta porer. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Solskydd för ansiktet som kan användas på de flesta hudtyper men även känslig och acnebenägen hy. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Solkräm som ska motverka finnar och har en hög solskyddsfaktor, från ACO. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Dagkräm med solskyddsfaktor för fet och aknebenägen hy från Basiderm. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).


SPF-krämer för känslig hy:

Solkräm från EVY som med fördel även kan användas av personer med soleksem eller solallergi. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

SPF för dig med extra känslig hud och mycket högt solskydd, från Hawaiiian tropic. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Färgad solkräm som passar alla hudtyper, även känslig hy, från La Roche-Posay. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).

Vattenresistant solkräm för ansiktet som ska vara speciellt utvecklad för torr och känslig hud. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Apotek Hjärtat).


Solskydd för läpparna:

Solstift som är vatten, svett och sand resistant från Vichy. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Solcerat med återfuktande egenskaper från ACO. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Lipgloss som både ska vara återfuktande och skydda mot solen, från Hawaiian Tropic. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Solskydd för läpparna som både återfuktar och skyddar från ELisabeth Ardén. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Djupvårdande behandling för torra läppar och nagelband med SPF från By Terry. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Så här påverkas ditt ansikte av solen – använd solskyddsfaktor 

Brun utan sol för ansiktet – 7 populära produkter som fungerar