ANNONSSAMARBETE MED BRAUN
Dasha

Sommarben – 6 tips som tar bort smärta vid epilering

Drömmer du om lena sommarben men får utslag bara av tanken på att behöva dra upp hårstrån med rötterna? Du är inte ensam! Låt Baaams Dasha hålla dig i handen när hon delar med sig av några av sina bästa tips. Du kommer aldrig vilja ta bort oönskat hår på något annat sätt.


Äntligen är sommarvärmen här och med det klänning, shorts och kjol! Kanske svänger du helst dina vinterlurviga ben trots att värmen kickat in, eller så har du längtat efter de där riktigt lena hårfria benen. Om du längtat efter det sistnämnda, är epilering ett bra val!

Om du står ut med att epilering gör lite ont i början, har du allt att vinna. Med epilering kommer håret med tiden tunnas ut, vilket gör att det inte kommer göra lika ont när du har vant dig. Resultatet du får av epilering är ben lena som ljuvaste sammet eftersom epilering tar även de allra tunnaste stråna. Med epilering blir du stubbfri i upp till fyra veckor, vilket innebär att du kanske behöver epilera maximalt tre gånger i sommar.

För mindre smärta – så här gör du!

– Att värma upp benen med ett varmt bad och sedan spänna huden gjorde stor skillnad, säger Baaams influencer Dasha som testat Brauns Silk epil-9.


Ha rätt längd på håret. Den ultimata längden för epilering är 3-5 mm. Detta kommer minska smärtan vid epileringen eftersom längre hår är svårare att epilera.


Duscha varmt. Ställ dig i duschen eller bada varmt så att din hud blir varm vilket gör att porerna öppnar sig och det blir lättare och mindre smärtsamt.


Skrubba. Du vill att din hud ska vara så slät som möjligt innan du epilerar så använd med fördel en skrubbhandske och skrubba sedan huden med cirkulära rörelser. Ett tips är att du skrubbar huden dagen innan.

Epilera regelbundet. Genom att epilera regelbundet minskar du smärtan gradvis. Om det är första gången du epilerar kan vara att börja med ett lite mindre område och sedan gradvis öka området. I Brauns Se5511 startkit finns det också möjlighet för nybörjare att använda en kombination av epilator och rakning. Då epileras 60 procent av håret och resten rakas. Gör du detta under fyra veckor vänjer du dig långsamt till epilering. Om du inte använder en vattentät epilator direkt i duschen se till att huden är helt torr och fri från olja.

Håll huden sträckt. Försök att sträcka ut huden som epileras så att den inte skadas. Det gör också att du når de allra finaste håren.

Återfukta. Glöm inte att återfukta huden efteråt. Det kan vara skönt att svepa över området med en bomullsrondell med alsolsprit innan du smörjer in dig med en riktigt återfuktande kroppslotion.

Lycka till och njut av dina hårlösa sommarben!

Läs mer om Brauns Silk-epil 9