Nu kan du köpa läppstift på Spotify

Spotify fortsätter bredda sitt utbud. Nu börjar de sälja smink tillsammans med make up-artisten Pat McGrath.

Spotify har för de allra flesta kommit att bli musikkällan nummer ett. Nu väljer de att bredda sitt utbud ytterligare. Sedan tidigare har vi sett video-innehåll och merchandise leta sig in bland låtlistor och nu lanserar Spotify försäljning av skönhetsprodukter, det rapporterar Techcrunch.

Läs mer: 10 lyxiga adventskalendrar med skönhetsprodukter i luckorna

Tjänsten görs i samarbete med bolaget Merchbar, vilka Spotify började arbeta med i fjol för att sälja artisters merchandise-produkter på sina profilsidor. Merchbar ingår i sin tur partnerskap med make up-artisten Pat McGrath och artisten Maggie Lindemann. Tillsammans lanserar de en ny tjänst som gör det möjligt för fans köpa en specifik artists make up-look.

Initiativet sker i samband med att Maggie Lindemann släpper en ny singel och bland produkterna finns tre läppstift och en ögonpenna från Pat McGraths eget märke.

Huruvida samarbetet med Pat McGraths blir den första i raden av flera olika kommande samarbeten, eller om antalet produkter kommer fortsätta expandera är ännu oklart.

Spotify får inga intäkter från samarbetet, utan tanken är att artisterna ska få fler möjligheter att tjäna pengar utöver streaming.

Läs även: Perfekta julklappen! 15 kit och paletter att ge bort (eller behålla själv) Eller: 7 skönhetsmärken som säljer veganskt smink

Foto: IBL