Artikeln innehåller reklamlänkar
11 beautytips: Så slipper du torr hud i vinter

11 beautytips: Så slipper du torr hud i vinter

Vintern är här och torr hy kommer som ett brev på posten. Om du vill behålla glowet och lystern i hyn trots att kylan är här har Baaam knepen som gör att du lyckas.

Under vintern är det inte ovanligt att huden stramar och känns torr. Kylan kan förvärra symptomen – och den torra inomhusluften gör inte heller saken bättre. Baaam listar elva smarta knep som gör att du slipper torr hud i vinter.

Skrubba

När huden känns torr och trist är det bra att skrubba bort gamla hudlager. Använd en mild peelingkräm för ansiktet eller en skrubbvante i duschen för kroppen en till två gånger i veckan. Se till att inte skrubba för ofta – det kan irritera din torra hud. Toppa med en återfuktande ansiktsmask efteråt.

Peeling med valnötspulver och ginseng från Ole Henriksen (länk till butik). Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Ät rätt

Kosten kan inte bota din torra hud, men det kan hjälpa dig lite på vägen att äta rätt. Kom ihåg att dricka mycket vatten och boosta gärna med extra omega 3, det finns att köpa i tablettform eller i fisk som lax och sill.

Kosttillskott med omega-3. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Byt ut dina produkter

En lättare ansiktskräm som du har använt hela sommaren är med största sannolikhet inte lika optimal för vintervädret. Se över dina produkter och byt ut dem mot fetare krämer som återfuktar huden.

Cold cream från Avène (länk till butik) som mjukgör och skyddar torr och känslig hy. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Duscha smartare

Frisörer menar att det är bäst att tvätta håret ungefär två till tre gånger i veckan. Och trots att det kan kännas ovant att tänka likadant när det kommer till duschandet så kan det vara nödvändigt när huden stramar. Om du har torr hud menar hudläkare att du ska duscha ungefär två till fyra gånger per vecka – och absolut inte flera gånger om dagen. Byt ut din tvål mot en duscholja för att fuktbomba redan i duschen. Och försök duscha i ljummet vatten, väldigt hett vatten gör nämligen huden ännu torrare (även om det kan kännas lockande i vårt ruggiga klimat).

Handskar

Satsa på ett par varma handskar när du är utomhus för att skydda händerna och fuktboosta med ett par bomullshandskar när du har applicerat handkräm hemma. Bomullshandskarna gör nämligen att handkrämen tränger in lättare i händerna.

Handskar från Ecotools (länk till butik) gjorda av viskotråd från bambu. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Återfukta vid datorn

Införskaffa en facemist om du sitter vid datorn hela dagarna. Sprayen fixerar din makeup och återfuktar din hy.

Facemist från Pixi (länk till butik) som ger huden fukt och glow. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Ta hand om dina läppar

Läpparna får också utstå extra påfrestningar under vinterhalvåret. Undvik att slicka dig om läpparna, det förvärrar problemet. Återfukta istället med ett läppbalsam med jämna mellanrum.

Skyddande och återfuktande läppbalsam från Elizabeth Arden (länk till butik). Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Ta hjälp av proffs

Många lägger stora pengar på fel produkter på grund av okunskap. Fråga efter hjälp i butiken när du ska köpa produkter för just din hy, eller lyxa till det och besök en hudterapeut som kan tillgodose just dina behov.

Låt det grönska

En luftfuktare är en riktig hjälte för din hy i det kalla vädret, men gröna växter ska också kunna ge bättre luftfuktighet i rummet.

Luftfuktare från OBH Nordica (länk till butik). Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Rengör vid rätt tillfälle

Duscha hellre på kvällen än på morgonen och försök att undvika att tvätta ansiktet precis innan du går ut – det kan förvärra din torra hy. Ett alternativ är att bara tvätta ansiktet på kvällen, och inte på morgonen alls, för att behålla hudens naturliga fettlager.

Åk till värmen

Kanske inte det mest realistiska knepet men en vecka i solen gör underverk för torr hy (och för själen).

Foto: Mondadori