Därför ska du testa micellärt vatten – skonsam rengöring på 5 sekunder

I år är året då det äntligen blev populärt att ta hand om sin hud. Den senaste beautytrenden stavas micellärt vatten – men vad är det? I en stor guide reder vi ut begreppen och berättar varför micellärt vatten är räddningen för din hud.

Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten är doft- och luktfritt och påminner i mångt och mycket om helt vanligt vatten. Men det micellära vattnets hemlighet ligger i miceller – en slags estrar av fettsyror som kan binda föroreningar och smuts och därmed på ett skonsamt sätt får bort dem från huden utan att det lämnas en oljig yta.

Läs också: Ge huden extra glow och lyster med C-vitamin

Hur använder jag micellärt vatten?

Micellärt vatten kan användas genom att du applicerar lite på en bomullstuss och på så sätt försiktigt rengör ansiktet. Eftersom vattnet suger åt sig smuts behöver du inte gnugga ansiktet utan det räcker att dutta lätt. Du behöver heller inte tvätta av det efteråt utan kan lägga på fuktkräm direkt på det. Många använder micellärt vatten efter sin vanliga sminkborttagning istället för att använda något slags ansiktsvatten eller toner.

Vem kan använda micellärt vatten?

Egenligen vem som helst. Eftersom det är så pass skonsamt passar det både känslig och mer tålig hud. Från början skapade man micellärt vatten för att små barn och människor med olika typer av hudsjukdomar skulle kunna använda det.

Läs också: Linda Hallberg: ”Här är mina 7 bästa beauty-tips”

Vad finns det för slags micellära vatten?

I dag finns en mängd olika märken som tillverkar micellärt vatten. För tips – se bildspelet nedan!

Klicka dig vidare i bildspelet för att se alla produkter.

En 2-i-1-produdukt med micellärt vatten som dessutom är en make up-remover – även för vattenfast smink, från Dr Brandt Skincare.

Ett micellärt vatten som dessutom tar bort smink och är helt alkohol- och parfymfritt. Med rosvatten och grönt te, från NUXE.

3-i-1 micellärt vatten som avlägsnar make up och innehåller extrakt av vit lotus, ros och stjärnanis, från Lancôme.

Detta är en rengöring, makeup-lösare och ansiktsvatten i ett som dessutom innehåller mineraler och vitaminer, från Biotherm.

Det micellära vattnet avlägsnar effektivt smink, minskar irritation i huden och återfuktar, från Garnier.

Även detta är en flerstegsprodukt som tar bort envis make up och passar för både ansikte och ögon, från By Terry.

Ett mjukt rengöringsvatten med essentiell rosolja och naturlig bisabol som kan användas både som cleanser, toner och ögonmakeup-remover. Perfekt för känslig hud, från Decléor.

Läs mer:
7 produkter som räddar din vintertorra hy
Sekundsnabba tricket som fuktboostar din torra hy
Fyra knep för att få lyster och glow i hyn (utan smink!)

Bildkälla: Thinkstock