Supertricket som gör alla dina läppstift matta

Har du ett läppstift i helt rätt färg men det är glossigt – och du vill ha matt? Det är inget problem tack vare det här supertricket.

Vad ska du göra när ditt perfekta läppstift är alldeles för glossigt för att passa med den matta looken du är ute efter? Det finns såklart produkter på marknaden som du kan lägga över läppstiftet för att göra det matt – men om du inte har råd att köpa fler sminkprodukter då?

Det finns faktiskt ett suveränt och enkelt knep du kan göra redan i dag. För In Style berättar make up-artisten Allan Avendaño, som har arbetat med bland andra Zendaya, Chrissy Teigen och Gigi Hadid, att allt som behövs är en servett, en sminkborste och ett genomskinligt puder.

Läs mer: Därför är ditt ena ögonbryn snyggare än det andra

– Jag brukar sätta en servett på läpparna och sedan applicera pudret ovanpå servetten med hjälp av en borste. Servetten fungerar då som ett filter som gör att läppen inte blir för pudrig plus att du kan kontrollera precis hur matt du vill ha det, säger Allan.

Dessutom gör pudret att färgen fastnar bättre och sitter kvar längre på läpparna. Så smart och enkelt att vi är chockade att vi inte testat det förut!

Läs mer:
Sekundsnabba tricket som fuktboostar din torra hy
Sex enkla sminktips för att se piggare ut (som fungerar!)
Linda Hallberg väljer sina 7 beauty-favoriter

Bildkälla: IBL