Nu finns hajpade skönhetsmärket i Sverige – detta ska du satsa på

Till slut har omsnackade hudvårdsmärket The Ordinary landat i Sverige. Men vilka produkter är bäst? Baaam guidar dig rätt bland de förvirrande produktnamnen.

3Läs mer: Supersyrorna som räddar din hud – experten berättar ALLT om AHA och BHA

Sedan skönhetsmärket The Ordinary först dök upp på skönhetsradarn förra året har produkterna varit omsnackade och hajpade av både beautybloggare och vanliga konsumenter. The Ordinary är en del av kanadensiska Deciem och står ut på skönhetshyllorna med sin enkla formgivning och medicinska produktnamn. Företaget gör hudvård med aktiva ingredienser så som AHA- och BHA-syra, retinol och vitamin C.

Det som gör att företaget sticker ut från mängden är kanske framför allt de ovanligt låga priserna. För strax under eller över hundralappen kan du få ett riktigt effektiv serum. Deciem menar själva att anledningen till att de kan hålla så låga priser är att de fokuserar på väl beprövade, massproducerade ingredienser.


Nyfikna kunder har tidigare kunnat shoppa direkt från företagets hemsida och fått varor skickade från Storbritannien, men leveranserna har inte sällan lidit av förseningar och varubrist. Nu finns dock produkterna mycket närmare till hands – de finns nämligen att köpa på Åhléns (reklamlänk från Adtraction) City i Stockholm och Göteborg samt på deras webb (reklamlänk från Adtraction).

Produkternas kemiskt klingande namn kan vara lite förvirrande att få grepp om, därför tänkte vi på Baaam tipsa om redaktionens favoriter.

Serum, The Ordinary

Niacinamide 10% + Zinc 1% (reklamlänk från Adtraction), serum med, som namnet antyder, niacinamide och zink. Serumet minskar synligheten av finnar, orenheter och stora porer utan att irritera huden. Niacinamide har även en viss lystergivande effekt. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Läs också: Allt du vill veta om niacinamide


Kallpressad nyponfröolja, The Ordinary

100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil (reklamlänk från Adtraction), kallpressad nyponfröolja som med sina essentiella fettsyror hjälper huden med bland annat fina linjer och torrhet. Det är en riktig universalolja som passar alla hudtyper. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Serum, The Ordinary

”Buffet” Serum (reklamlänk från Adtraction), en cocktail med flera olika teknologier som tillsammans ska behandla flera ålderstecken i huden. En favorit bland många. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Ansiktsmask, The Ordinary

Salicylic Acid 2% Masque (reklamlänk från Adtraction), en BHA-syra som passar dig med fet och aknebenägen hy. Syran exfolierar huden och letar sig ner i porerna för att motverka orenheter och finnar. Ett bra alternativ till dyrare BHA-serum. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Foto: IBL/Shutterstock, The Ordinary