skonhetstrender 2016

Tio stora skönhetstrender 2016

1. K-Beauty

Fågelbon, snigelextrakt och moderkaka från däggdjur… Koreansk skönhetsvård är minst sagt uppfinningsrik och full av innovationer. Och glödhet just nu. Om du vill testa något typiskt koreanskt rekommenderar vi en så kallad sheet mask, vilket är en ansiktsmask av tunn bomullsväv, dränkt i serum. Dessa masker har olika egenskaper och innehåller ofta spännande ingredienser.

2. Kryddiga dofter

mimosa & cardamom 30ml

Alla vill inte dofta blomsteräng – de kryddiga och orientaliska dofterna blir hetare i takt med att allt fler vi ha en mer personlig doft, bortom parfymhyllornas dussinvarianter. Bland Baaams kryddiga favoriter hittar du Jo Malones ”Mimosa & cardamom”, Tom Fords ”Noir” och Pradas ”Infusion de Vetiver”.
Jo Malone ”Mimosa & cardamom”, 100 ml, ca 1059 kr

3. Intensivkur för huden

Det blir allt populärare med intensivvårdande kurbehandlingar i form av små kapslar med koncentrerat serum. En kur kan göras på sju dagar eller under flera veckor – du väljer själv. Bland hejarna på området hittar vi till exempel Babor, Elemis, Decléor och Synchroline.

WHAT: 18 skönhetshacks (som du aldrig har hört om innan!)

4. Hudvård goes high tech

ren sockerskrubb

Om du vill förstå hur dagens moderna, resultatinriktade hudvårdsprodukter fungerar är det läge att fräscha upp kemikunskaperna. Spana in märken som Ren skincare, La Roche–Posay, Matis, Carita, Exuviance och Sothys – och missa inte svenska Gilda cosmetic. De här märkena satsar stenhårt på ingredienser som gör skillnad
Sockerskrubb, Ren (reklamlänk från Apprl), 455 kr

5. Strobing – nya shejding!

Precis när vi börjat få grepp om det här med shejding (att forma ansiktet med hjälp av skuggor) kommer strobing! Men lugn, det är inte så komplicerat som det låter. Strobing är egentligen bara ett nytt namn för highlighting, det vill säga att framhäva sina drag med en highlighter istället för med tunga skuggor. Resultatet blir en strålande, naturlig look med massa lyster.

6. Party-nudes

Röda mattorna under 2015 svämmade över av kändisar som körde på neutralt målade läppar. För dig som inte gillar starka läppstift är det här en riktig jackpot! Växla mellan beige, ljusrosa och chokladbruna nudeläppar.

7. Ekoreko

moayana corigan

Ekotrenden är här för att stanna, det är inget snack om saken. Allt fler märken hakar på den gröna vågen. Ögonskuggor, hårspray, serum, läppglans – du behöver inte längre leta för att hitta ekologiska alternativ. Upptäck ekomärken som Mia Höytö, Ecotools, Less is More och Moyana Corigan.
Läppglans, Moyana Corigan (reklamlänk från Apprl), 149 kr

8. Molekylen som lagar trasigt hår

Visste du att det nu faktiskt går att reparera trasiga hårstrån numera, tack vare att man upptäckt en molekyl som återskapar hårets svavelbindningar? Preparatet Olaplex, som bygger på avancerad kemi och forskning, gör håret starkare och friskare. På riktigt. Du kan göra behandlingen hos din frisör, men den finns även kit att köpa för hemmabruk.

Visste du det här? Kolla in: 5 skönhetsprodukter du borde förvara i kylen

9. Ansiktsmassage

Snart får vi byta ut necessären mot en verktygslåda – utbudet av smarta skönhetsapparater bara växer! Störst på marknaden är Clarisonic och Foreo med borstar som ökar blodcirkulationen och ger en djupgående rengöring av huden. Men se upp så att du inte skadar – borstarna ska inte användas för länge eller med för hårt tryck.

10. Blå skuggor

Designers som Marc Jacobs, Chanel och Missoni är alla överens: vårens största makeup-trend är ögon med markeringar i blått och turkos. Välj mellan en diskret eyeliner i ögonvrån eller helmålade ögonlock. Vår favorit är Kendall Jenners look på Diane von Furstenbergs vårvisning.

Läs också:
8 beautymissar ALLA tjejer gjorde som tonåringar (jo, du med!)
5 enkla (och extremt billiga!) skönhetshacks
Alessandra Ambrosio avslöjar sina bästa skönhetshemlisar

Av: Anna Zetterberg
Foto: Thinkstock

Titta på fler klipp från FRIDA: