Artikeln innehåller reklamlänkar
Snygga halloweensminkningar du kan göra hemma – alla tips och tricks

Snygga halloweensminkningar du kan göra hemma – alla tips och tricks

Läskig clown eller grön som The Mask... Här är 5 enkla (och riktigt snygga) halloweensminkningar inspirerade av Hollywoodkändisarna. Dessutom nyckelprodukterna som gör jobbet!

Årets kusligaste högtid närmar sig med stormsteg, vilket också innebär en och en annan ruggig halloweenfest. Vi har samlat fem snygga halloweensminkningar som är enkla att få till hemma (+ bästa produkterna som gör jobbet).

Inspiration halloweensmink och outfits

Läskigt clownsmink och häxhatten i all ära, men det går också att skapa riktigt snygga och glammiga halloweensminkningar. Se bara på kändisarna nedan! Och kom ihåg, lite fejkblod gör vilken utklädnad som helst extra ruggig.

Inspiration halloweensmink: Ashley Graham som Jessica Rabbit

Karaktären Jessica Rabbit är känd för sitt knallröda hår som matchas med lika färgstarka läppar, en sylvass eyeliner och en ljuslila ögonskugga. Sminkningen som bland annat supermodellen Ashley Graham och the queen of Halloween, Heidi Klum, har burit är inte bara ursnygg, utan också enkel att få till.

Ögonskugga, Naked Ultraviolet Palette – Urban Decay

Den användbara paletten Naked Ultraviolet Palette består av 12 fina och pigmenterade färger, varav fem är i lila nyanser.

Naked Ultraviolet Palette finns att köpa här (länk till Åhléns).

Eyeliner, Fine Liner Eye Stylo Glossy Eyeliner – IsaDora

Fine Liner Eye Stylo Glossy Eyeliner är en flytande eyeliner med en tunn spets som gör att du enkelt kan få till en sylvass vinge – oavsett eyelinerproffs eller nybörjare. Den vattenfasta eyelinern sitter som berget och har en snygg, glansig finish.

Här kan du läsa mer och köpa Fine Liner Eye Stylo Glossy Eyeliner (länk till Åhléns).

Läppstift, Even Better Pop Lip Colour Blush – Clinique

Vill du ha läppar i riktig Jessica Rabbit-anda ska du låt läpparna poppa – gärna med extra glans! Even Better Pop Lip Colour Blush finns i sju nyanser. Vilken färg föredrar du?

Even Better Pop Lip Colour Blush finns att köpa i sju olika nyanser av rött här (länk till Åhléns).

Inspiration halloweensmink: Gigi Hadid som The Mask

Gör som Gigi Hadid och gå all in som The Mask! Dina vänner kommer garanterat att bli gröna av avund. Ansiktsfärg, eyeliner och ett par ordentliga lösögonfransar (och såklart en outfit i gult) är allt som krävs för att skapa den urcoola utklädnaden.

Ansiktsfärg, Aquacolor – Kryolan

Aquacolor är en vattenlöslig ansiktsfärg som enkelt appliceras med en makeupsvamp. Ansiktsfärgen kommer i 12 färger.

Läs mer och köp ansiktsfärgen här (länk till Partykungen).

Lösögonfransar, False Lashes Boo – Sweed Lashes

False Lashes Boo är lösfrallor med va-va-vooom-volym! Lösögonfransarna är enkla att applicera och irriterat inte ögonen.

False Lashes Boo finns att köpa här (länk till Åhléns).

Inspiration halloweensmink: Gigi hadid som Sandy i Grease

En annan av Gigi Hadids omtalade halloween-kostymer var när hon gjorde entré som Sandy i Grease på Heidi Klums årliga halloweenfest. Ytterligare ett bevis på att halloweenkostymer inte behöver vara läskiga för att vara en succé.

Liten locktång, Rose Quartz Tight Curls Wand C449E – Babyliss

För att få till lockar lika små och kompakta som Gigi Hadids krävs en smal locktång och full fokus på volymprodukter. Rose Quartz Tight Curls Wand C449E skapar snygga och busiga korklockar som håller. Tänk på att jobba i tunna slingor och borsta försiktigt ut håret med en bredtandad kam när håret har svalnat.

Rose Quartz Tight Curls Wand C449E finns att köpa här (länk till Lyko).

Volympulver, Power powder – Maria Nila

Volympudret Power Powder appliceras i hårbotten och masseras sedan in för att inte lämna några vita spår. Håret får ordentligt med volym, utan att kännas strävt!

Läs mer om hur du använder Power Powder här (länk till Åhléns).

Inspiration halloweensmink: Demi Lovato som Pennywise

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Demi Lovato är en av många som återskapat den otäcka karaktären Pennywise från filmen IT. Sminkningen är riktigt ruggig och ger verkligen kalla kårar.

Vit ansiktsfärg, SFX Creme Colour Pot – NYX

SFX Creme Colour Pot från NYX är en pigmenterad färg avsedd för body art. Ansiktsfärgen är enkel att applicera och blir inte torr eller fjällig på huden.

Här kan du läsa mer och köpa SFX Creme Colour Pot (länk till Åhléns).

Flytande läppstift och läppenna, Matte Lip Kit – Kylie Cosmetics

Ingen Pennywise utan blodröda läppar! Matte Lip Kit består av både en läppenna (perfekt för att läppstiftet inte ska flyta ut) och ett flytande läppstift som torkar snabbt och sitter som berget på läpparna. Supertips! Det flytande läppstiftet kan också användas för att måla näsan röd.

Matte Lip Kit finns att köpa här (länk till Kicks).

Inspiration halloweensmink: Vanessa Hudgens som the Black Widow

Skådisen Vanessa Hudgens har bjudit på många snygga halloweensminkningar genom åren. En som fick många att tappa hakan var hennes tolkning av The Black Widow.

Vinrött läppstift, Joli Rouge – Clarins

Joli Rouge i nyansen Deep red har den perfekta, vinröda färgen som läckert lackerar läpparna. Läppstiftet har en fin, lätt glansig finish och verkar samtidigt återfuktande.

Joli Rouge finns att köpa här (länk till Lyko).

Mörk ögonskugga, 35F Fall Into Fabulous Artistry Palette – Morphe

35F Fall Into Fabulous Artistry Palette är paletten som gör det möjligt att ta fram din inre Picasso – utan att bli ruinerad... Paletten består av hela 35 färger. Vill du ge dig an den ursnygga Black Widow-sminkningen à la Vanessa Hudgens ska du lägga en ljus skugga som bas som grund och sedan måla en stor och markant eyeliner. Supertips! Det går att använda ögonskugga när du målar eyeliner. Blöt en eyelinerpensel i setting spray och doppa i skuggan och måla sedan på ögonlocket.

Prisvärda 35F Fall Into Fabulous Artistry Palette finns att köpa exklusivt här (länk till Kicks).

Foto: Instagram, TT

Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween
1:01

Efter reklamen: Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween

(1:01)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Halloween 2021 på Netflix – nya skräckfilmer varje vecka
Kändisarna som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween – och det är SÅ bra
10 Halloween-outfits med 90-talstema att inspireras av