perfekt foundation

Sex enkla tips för att få perfekt hy med foundation – varje gång

En foundations syfte är jämna ut din hy och dölja skavanker. Och om du använder rätt knep får du perfekt resultat varje gång.

Brukar din foundation kännas kakig efter halva jobbdagen och lägga sig i fina linjer? Tyvärr är det ett problem som många dras med, trots att foundation har som huvudsyfte att jämna ut skavanker och släta ut hyn. Men om du bara nyttjar rätt knep når du ett flawless resultat varje gång – Baaam listar sex tips du bör ha koll på.

Relaterat: 10 steg till starkt, glansigt och friskt hår

Klicka in i bildspelet här nedanför och få resultatet du drömmer om!

Klicka vidare och få tipsen du behöver!

Att bara lägga foundation ger inte en perfekt bas. För att uppnå en bra grund måste du starta med en återfuktande kräm och gärna en primer som jämnar ut och får make up:en att hålla längre.

I och med Sveriges skiftande årstider har du inte samma hudton året om. Därför är det smart att ha en mörkare nyans att blanda ut din foundation med på sommaren och en ljusare på vintern för att uppnå rätt resultat.

För att få ett perfekt resultat är det viktigt att du ser den klara finishen direkt. Sminka dig i dagsljus för att slippa skavanker och skarpa linjer.

En beautyblender eller dina egna fingrar ger ett jämnare resultat och en mer

Att applicera foundation i hela ansiktet är inte nödvändigt. Jämna ut med en bra foundation på väl valda partier, som i t-zonen och på hakan. Resultatet tenderar att bli kakigt om du använder foundation i hela ansiktet.

Concealer är ljusreflekterande och är bättre att applicera ovanpå foundationen. Och att avsluta med puder är ett måste för att fixera sminkningen. Välj ett transparent puder som pricken över i:et.

Läs även:
Sex vanliga missar du gör med torrschampo varje dag
Stor guide: Det betyder beautyblenders olika färger
Sminket som gör att du ser tröttare ut – utan att veta om det
Årets bästa foundation från budget till lyx

Foto: Mondadori