Tre frisyrer som räddar dig när du har smutsigt hår

Tre frisyrer som räddar dig när du har smutsigt hår

Det går faktiskt att se flawless ut i smutsigt hår – utan att behöva ta till torrschampot. Baaam tipsar dig om tre stilsäkra frisyrer!

Kanske försov du dig i morse, kanske fick du inte ur balsamet ordentligt från förra tvätten eller så orkade du helt enkelt bara inte. Och nu står du här med smutsigt hår – what to do

Du vet förmodligen redan att ett torrschampo kan rädda de flesta situationer och att en keps kan dölja en smutsig hårbotten på nolltid. Men har du varken torrschampo eller en huvudbonad tillgänglig så finns det faktiskt också frisyrer som kan trolla bort ett smutsigt hår. Här är tre stycken som alltid funkar:

En hög knut

Är det ett hårvax eller hårspray som ger dig den där snygga bakåtslickade looken? Nope! I det här fallet behövs det ju faktiskt inte. Och vill du ha en stram uppsatt knut är det bara till din fördel att inte ha nytvättat hår. Kamma bak håret med en tät kam och snurra ihop till en hög knut på huvudet. Fäst eventuellt knuten med hårnålar.

Inbakade flätor

Bella Hadid

Nittiotalet har kommit tillbaka med storm, och plötsligt är det supertrendigt med två flätor igen. Dela upp håret i två sektioner och börja fläta från rötterna. Fäst med små tofsar and you’re done!

Half bun

Det vanligaste problemet är att håret blir fett och tungt vid rötterna, men att resten av håret är helt okej för att vara utsläppt. Vill du inte gömma hela håret i en uppsättning eller flätor är den här frisyren något för dig. Dessutom är den väldigt trendig just nu. Miriam Bryants populära half bun gör du enkelt genom att kamma bak överhåret i en hög tofs, och sedan snurra det till en boll. Fäst med en till tofs och eventuellt hårnålar.

Foto: IBL