Tre skönhetsmissar du med torr hy gör varje morgon (utan att tänka på det!)

Lider du av torr hy? Du är inte ensam – men det finns fällor att undvika som kan förvärra problemet. CHIC listar tre vanliga missar som förvärrar problemet.

Baaam har koll på tre skönhetsmisstag du som har torr hy förmodligen råkar göra varenda morgon – utan att du ens tänker på det. Gör om, gör rätt och låt din torra hy återhämta sig!

Läs även:
Stor guide: Så slipper du torr hy i vinter
8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)
Så sminkar du av dig på rätt sätt

1. Du tvättar ansiktet för mycket

Beautyvärlden är verkligen delad när det kommer till hur ofta du bör tvätta ansiktet, men en sak är säker – vi är alla olika. Om du har väldigt torr och känslig hy kan du med fördel hoppa över ansiktstvätten på morgon och istället badda ansiktet med ljummet vatten, för att sedan applicera en dagcreme. Att tvätta torr hy för ofta kan torka ut hyn ytterligare och irritera, så se upp!

2. Du använder toner med alkohol

Alkohol torkar ut hyn ännu mer och kan tvätta bort hudens naturliga oljor som håller den återfuktad och smidig. Hoppa över steget med toner när din hy är torrare än torrast under vinterhalvåret, eller välj åtminstone en variant som är alkoholfri.

3. Du duschar varje morgon

Många hoppar in i duschen varje morgon utan att ens reflektera över det, men om du lider av väldigt torr hy så kan det vara direkt förödande för huden. Hyn får inte återhämta sig och det varma vattnet och tvålen torkar ut ännu mer. Testa att bli bästis med torrschampot under vintern eller försök duscha utan att få vatten i ansiktet – det kan hjälpa!

Läs även:
Sex enkla knep för strålande hy
Fem beautylöften du måste hålla under 2016
Så slipper du elektriskt hår på vintern

Foto: Mondadori