foundationmissar

Tre vanliga foundationmissar som får dig att se äldre ut

Har du koll på vilka vanliga missar du gör med din foundation som får dig att se äldre ut? Om inte - kolla in det här.

Det finns vanliga missar som vi alla gör nästan dagligen med foundation som faktiskt får oss att se äldre ut. Men fördelen då? Det går att undvika med enkla knep – om du har koll på vilka missarna egentligen är.

Läs även:
Guide: Så lyckas du med brun utan sol i ansiktet
De vanligaste misstagen du gör med ditt torrschampo
Så får du bort envisa foundationfläckar från dina kläder

1. Du använder fel nyans

Let’s face it – en brunare nyans i ansiktet bör du få av solens strålar (med solskydd, så klart!), bronzer eller genom brun utan sol, men aldrig av att applicera en foundation i en för mörk nyans. Resultatet blir med största sannolikhet misslyckat och inte bara får du en rand längs käklinjen som avslöjar dig, dina fina linjer träder fram och gör att du ser äldre ut.

2. Du använder fingrarna

Att applicera foundation med fingrarna kan vara okej om du bara använder det på vissa ställen i ansiktet, men generellt får du ett bättre och jämnare resultat genom att använda en foundationborste eller en beautyblender.

3. Du skippar fuktcremen

Det finns många bb- och cc-creams på marknaden som gör underverk för hyn, men blanda aldrig ihop dem med en vanlig foundation. Att lägga foundation på torr hy gör att slutfinishen blir ojämn och färgen kakar sig. Se till att noggrant skrubba huden med jämna mellanrum och använd en fuktcreme för att undvika problemet.

Läs även:
Busenkla brännan! Så lyckas du med brun utan sol
Vanliga missar du gör med din beautyblender
Enkla knepet för fräsch hy (som många missar!)

Foto: IBL