Tricket som hjälper dig att välja rätt nyans på läppstift

Att hitta ett läppstift, som du både passar i och trivs med, är inte det lättaste. Som tur är finns det ett knep som gör den här processen betydligt enklare!

För att få till en make up som passar just dig och dina färger krävs det att du vågar experimentera. Även om du inspireras av en kändis eller en vän, som du tycker har likheter med dig, så är det långt ifrån säkert att samma nyanser på make up klär er lika bra.

Missa inte:
Så kan rött läppstift göra dig framgångsrik på jobbet
Superhacket som ger dig perfekt målade läppar
Enkla knepet som räddar ett trasigt läppstift

Ett rött läppstift finns exempelvis i enormt många nyanser och en orange ton kanske får dig att se sjuk ut, medan en rödblå ton passar dig bättre. Vilken nyans som passar just dig har helt enkelt med din hudton att göra. Genom att undersöka vilken kategori du tillhör kommer valet av nyans på läppstiftet att bli enkelt!

Varm hudton

Satsa på nyanser som är varma och som har en brunaktig bas, dessa smälter bäst in i ditt ansikte. Orangeröda läppstift passar dig med en varm hudton allra bäst, men läppstift som överlag upplevs som ljusa och färgglada, så som korall, kommer aldrig att slå fel.

Kall hudton

Om din hudton är kall så ska du satsa på röda läppstift med en blåaktig bas, alternativt lite starkare rosa läppstift. Även vinröda läppar skapar en snygg kontrast till din hud. Varför just dessa nyanser passar dig beror på att det blåaktiga pigmentet i läppstiften går snyggt ihop med den blåa undertonen i din hud.

Neutral hudton

Om du har en neutral hudton så har du en stor fördel när det kommer till att välja rätt nyans på läppstift. Eftersom du har en mix av både varma och kalla undertoner kan du utan problem bära upp vilken nyans som helst. Grattis!

Läs mer:
Så blir du av med pormaskar (det är enklare än vad du tror!)
Fyra enkla knep som får ditt nagellack att sitta längre
Sex hemligheter som din frisör aldrig kommer avslöja för dig
Så hittar du bästa röda läppstiftet (+ bäst i test)

Foto: IBL