Vad är egentligen skillnaden på BB-, CC- och DD-kräm?

Vilken kräm passar dina behov bäst?

Vilken kräm passar dina behov bäst?

Makeup kan verkligen vara förvirrande ibland. Du har säkert redan hört talas om BB-krämer, men för ett tag sedan gjorde även CC-kräm och DD-kräm entré på marknaden. Men vad är det egentligen som skiljer dessa krämer åt, och vilken passar dig bäst?

BB-kräm

Produkten ska återfukta, fungera som en primer, behandla akne, vara en concealer samt skydda mot solen. Med dessa egenskaper är det tänkt att BB-krämen ska kunna ersätta din vanliga foundation. De flesta BB-krämer innehåller solskyddsfaktor och vitaminer som A, E och C samt glycerin som ska jämna ut din hudton.

En BB-kräm fungerar bra för dig som har en naturligt fin hy, men om du letar efter ett täckande resultat är inte produkten något för dig. Krämen täcker inte mörka ringar under ögonen eller blemmor särskilt väl. Det är även viktigt att påpeka att en BB-kräm med solskyddsfaktor inte är tillräcklig för att skydda dig mot solen.

CC-kräm

För att uttrycka det enkelt kan man säga att en CC-kräm är en förbättrad variant av en BB-kräm när det kommer till att jämna ut hudtonen och täcka blemmor och pigmentförändringar. Texturen på en CC-kräm är ofta lättare och har en bättre täckningsgrad.

DD-kräm

Så vad gör då en DD-kräm som inte de andra två lyckas med? Det brukar sägas att DD-krämen kombinerar de bästa egenskaperna hos BB och CC, detta för att bli en produkt som klarar av allt. DD-krämen korrigerar hudtonen precis som en CC-kräm, men återfuktar huden som en BB-kräm.

Läs även:
8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)
Så lätt tar du bort din ögonmakeup – på rätt sätt!
Det kladdfria nagellacket kommer att göra ditt liv lättare

Av: Emelie Anderberg

Foto: All Over Press