Artikeln innehåller reklamlänkar
bästa silverbalsam

Vad är silverbalsam och hur funkar det? Vi listar 11 favoriter!

Vill du får bort dina varma toner i håret? Kanske har du testat silverschampo men nu finns även silverbalsam, ett skonsamt sätt för att få kalla toner i ditt hår.

Silverschampo har alltid varit ett enkelt sätt att ta bort varma, gula toner i håret. Det bleker inte, men korrigerar färgen så att tonerna blir kallare. Dock rekommenderar många frisörer att begränsa användningen till 1-2 gånger i veckan, eftersom det kan slita på håret.

Skillnaden mellan silverbalsam och silverschampo

Därför ska du testa silverbalsam istället för att använda schampo ofta för att behålla dina kalla toner. Antingen genom att ersätta schampot helt och bara ge kalla toner med ett balsam eller för att maxa effekten. Silverbalsam är ofta mer skonsamma och mildare i sin korrigering om du sköljer ut det direkt. Däremot kan du välja att låta det verka längre, som en mask, och få mer effekt. Det vill säga mer kalla toner. Vissa låter balsamen sitta i lång tid, i upp till en timme.

Silverbalsam har alltså vårdande och återfuktande egenskaper. Det fräschar upp håret och ger glans samt en ask-nyans på det blonda håret.

11 silverbalsam för kallare toner i håret

1. Sachajuans silverbalsam tillför pigment till håret som i sin tur motverkar och neutraliserar gula toner. Här kan du köpa det (länk till butik)!

2. Color Extend Graydient från Redken är ett fuktgivande balsam proppat med aminosyror som ger näring åt och stärker grått hår. Här kan du köpa det (länk till butik)!

3. Maria Nilas violetta pigment och björnbärsextrakt tar bort gula nyanser i blont hår. Det ger glans och styrka till hårets struktur. Här kan du köpa det (länk till butik)!

 

4. En väldigt effektiv silverkur från Kevin Murphy. Passar alla hårtyper. Här kan du köpa det (länk till butik)!

5. Fudge Clean Blonde är ett effektivt balsam som tar bort hårets varma nyanser utan att slita på det. Opti-Plex™ Technology både stärker och skyddar håret! Här kan du köpa det (länk till butik)!

 

6. Fabuloso är en konditionerande färgtreatment med hög koncentration av pigment. Den dämpar friss, ger fukt och glans. Här kan du köpa det (länk till butik)!

7. Sunshine Blonde Tone Correcting, från Creightons innehåller arganoja och extrakt från grönt te som både mjukgör och vårdar håret på samma gång. Här kan du köpa det (länk till butik)!

 

8. Cool Silver Conditioner från Björn Axén är ett pigmentbalsam som dämpar gula toner i ditt blonda och gråa hår. Här kan du köpa det (länk till butik)!

9. Björks silverbalsam med violetta pigment är stor favorit hos många. Det återfuktar, bygger upp och stärker hårets struktur. Här kan du köpa det! (länk till butik)

 

10. Antonio Axu Cool Purple silverbalsam funkar som bäst på färgat mörkt hår som man vill ge mer kalla toner. Här kan du köpa det (länk till butik)!

11. Löwengrips silverbalsam är färgbevarande och vårdande med bambuextrakt och solrosolja som är rika på antioxidanter och skyddar håret mot UV-strålning. Här kan du köpa det! (länk till butik)

LÄS MER:

Så får du bort gula toner i håret – 5 silverschampon som fungerar!

Så får du tillbaka kalla toner i ett hår som lätt blir gult