Att välja rätt nyans på din foundation - så gör du

Att välja rätt foundation och rätt nyans som uppfyller alla önskemål kan kännas svårt. Men lita på oss – det finns en perfekt foundation där ute för dig också. Här är sex tips som hjälper dig i foundationdjungeln!

Läs även:
Sminktips: Från bakis till fabulous på fem minuter
9 vanliga sminkmissar som sabbar hela din look
1. Tänk efter vad du vill ha

Innan du ger dig ut på jakt efter en foundation bör du åtminstone ha en liten aning om vad du är ute efter. Vill du ha en täckande foundation eller en variant som jämnar ut färgen på ett naturligt sätt? Matt eller med glow? Du väljer.

2. Välj efter vilken hudtyp du har

Om du har torr hy är det en fördel om du väljer en foundation som återfuktar. Har du känslig hy är en mineralfoundation ett bra val och om har fet hy bör du hålla dig ifrån varianter som är baserade på olja.

3. Tänk på hudvård.

När du väljer foundation bör du även tänka på vilka slags hudvårdsprodukter du använder till vardags. Om du kombinerar hudvårdsprodukter som är baserade på vatten är det inte att föredra att välja en oljebaserad foundation, för att ta ett exempel.

4. Testa i ansiktet

När du testar en foundation är det bra om du testar produkten i hela ansiktet och inte bara på händer eller armar. Bara då får du en helhetsbild över om den är lämplig för dig. Den nyans du ska välja är den som inte syns alls och som smälter in i hyn perfekt.

5. Undvik för mörka nyanser

Undvik att välja en foundation i en färg som är en nyans mörkare än din. Dels kommer det att vara svårt att få ett jämnt resultat och du måste alltid tänka på att applicera på halsen för att det ska se naturligt ut.

Läs också: Årets bästa foundation från budget till lyx (länk till ELLE)

6. Blanda

När du hittar en perfekt variant kan du köpa två varianter av den, en ljusare och en mörkare. Då kan du blanda dessa under året så att du ser flawless ut både på sommarsemestern och nyårsafton.


Vänster: Make Up Forever Ultra HD Foundation, 385 kr. Mediumtäckning med lätt formula. Oljefri.
Mitten: Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup, 330 kr. Lätt, naturlig täckning som kan byggas upp. Vattenbaserad.
Höger: Maybelline New York Fit me Foundation, 139 kr. Lätt foundation som ger en jämn yta.

Läs även:
10 skönhetsmissar vi alla har gjort
Sju enkla (och effektiva!) beautyknep med bakpulver
Tre skönhetsmissar du med torr hy gör varje morgon utan att tänka på det

Av: Malin Ny

Foto: All Over Press