Artikeln innehåller reklamlänkar
sminkservetter

Vanliga missen med sminkservetter som kan ge dig finnar

Sminkservetter är den lata beautytjejens favoritting i sminkväskan. Men har du koll på den vanliga missen du förmodligen gör?

Sminkservetter har revolutionerat nästan alla lata tjejers beautyrutin. Med ett enda svep har du fått bort sminkresterna och kan gå och lägga dig. Eller ja, trodde vi i alla fall.


Sminkservetter från Dirty Works (länk till butik), 49 kr

”Sminkservetter är ett perfekt alternativ för att få bort den värsta smutsen och sminkresterna när du är på språng, till exempel efter gymmet eller efter en sen partykväll när du inte orkar sminka av dig. Men de borde inte ses som ett alternativ till att tvätt ansiktet två gånger om dagen”, förklarar hudterapeuten Dr. Marnie Nussbaum för sajten Stylecaster.

Hon förklarar vidare att servetterna fungerar precis på samma sätt som en vanlig makeup-remover, men skillnaden är att många av oss glömmer det sista steget – nämligen att skölja av ansiktet med vanligt vatten efteråt. För visst skulle du aldrig glömma bort att tvätta bort vanlig sminkborttagning?

smink av

Sminka av dig på rätt sätt för att slippa finnar!

Vad som händer när du inte sköljer ansiktet efter att ha använt servetterna är att du lämnar kvar en slags hinna på huden med gammal smuts. Om du har känslig hy kan det irritera och skapa problem som kvisslor, finnar och utslag.

”Använd servetterna max tre dagar i rad”, är hennes råd, till exempel under en resa. Hennes andra tips är att investera i en bra sminkrengöring som rengör på djupet och återfuktar kombinerat med en nattkräm som passar just dina behov.

Fler vanliga beautymissar:
Tre vanliga foundationmissar som får dig att se äldre ut
Sex klassiska skönhetsmissar att undvika på sommaren
De vanligaste missarna du gör med din beautyblender

Foto: IBL