Så lockar du håret med plattång

Så fixar du lockar med mycket volym – som håller hela kvällen

Försöker du också få till perfekta lockar med volym som håller hela kvällen? Knepen är många att tillgå för att lyckas få Hollywood-svallet du drömmer om.
Här är 10 saker din frisör stör sig på att du gör
1:10

Efter reklamen: Här är 10 saker din frisör stör sig på att du gör

(1:10)

Slå på ljud
Att hitta en frisör man trivs med är inte det lättaste. Själva har vi höga krav på deras prestation – men hur beter du dig då? Här är några av de saker frisörer stör sig mest på när deras kunder gör.

Känns det omöjligt att få till perfekta lockar med mycket volym hemma? Det är det inte. Med rätt tips och Baaams steg för steg-guide lyckas du får hållbara lockar som inte blir platta efter en halvtimme. Om du sköter håret rätt så håller lockarna till nästa tvätt.

Steg för steg: Så får du perfekta lockar med volym


Otvättat hår

Att försöka få volym i ett nytvättat hår är inte en enkel match – därför gör du rätt i att tvätta håret dagen innan. De naturliga oljorna i håret gör att lockarna håller bättre. Toppa med lite torrschampo i hårbotten om det känns smutsigt.


Rätt produkter

Investera i produkter som är speciellt framtagna för att hjälpa lockarna att hålla. Grunda med värmeskydd så att du inte bränner och skadar håret i onödan. Använd volympuder i hårbotten för att få en stadig grund.


Vilken locktång ska jag använda?

Om du har långt hår ska du använda en locktång med mindre omkrets – och tvärtom för kortare hår. En konformad locktång är en smart investering om du vill få till perfekta lockar eftersom du kan anpassa bredden på spolen efter vilken sektion av håret du lockar.


Locka håret steg för steg

Låt det ta tid att locka håret – om du vill att lockarna ska hålla. Dela upp håret i flera sektioner och börja underifrån. Ta inte för tunna slingor när du lockar håret, då är risken stor att det bara blir trassligt. Locka håret från ansiktet, det ger rätt Hollywood-känsla.


Låt svalna

Sätt upp lockarna med klämmor medan de svalnar eller undvik att röra dem en stund. När håret är svalt har det fixerat sig och då kommer lockarna hålla bättre.


Spraya – men inte för mycket

Om du inte är ute efter stela korkskruvar ska du vara försiktig med hårsprayen. Om du har grundat med rätt produkter är hårsprayen bara ett extra hjälpmedel för att hålla frisyren på plats.


Borsta igenom

När du är klar och har sprayat håret ska du borsta håret med en bredtandad borste för att få en naturligare look. Vänd håret upp och ner och skaka, et voilà!

Psst! Lät det krångligt? Kolla in videon här nedanför för att få ytterligare en steg för steg-guide om hur du får drömlockar!
https://youtu.be/5kyoMCq5HaM

Läs även:
6 snygga och enkla vardagsfrisyrer för dig som är lat
Bästa knepen som ger dig drömvolym när du fönar håret

Foto: IBL