William Värnlid om sommarens sminktrender

Frida Skoglund har intervjuat William Värnlid om sommarens sminktrender.

Frida Skoglund har intervjuat William Värnlid om sommarens sminktrender.

William Värnild arbetar som makeupartist och är även pressansvarig för det svenska sminkmärket Make Up Store. Baaams skönhetsbloggare Frida Skoglund har pratat med William om sommartrender, hudvårdstips och vilken produkt som är hans absoluta måste-ha produkt denna säsong!

Hej William! Sommaren närmar sig med stormsteg, vilka är de stora sminktrenderna i år?

– Vi kommer se mycket färg både på ögon och läppar och på naglarna är det sköna pasteller som gäller. Vi kommer se ganska neutrala makeuper med mycket lyster i huden och för att sätta färg på makeupen kan du addera en snygg ögonpenna i någon knallig nyans som blått, grönt eller lila. På läpparna är rosa populärt och vi har gått ifrån läppglansen och kommer se halvmatta läppar i färg. Vill du inte bära för mycket smink men ändå rama in ögonen är till exempel en blå eller grön mascara väldigt fint.

Många av oss undviker starka färger, vilket är ditt bästa tips om jag vill addera lite färg i min vardagsmakeup?

– Som jag nämnde tidigare kan du använda dig av en färgad mascara eller en ögonpenna i färg som du lägger intill fransraden eller läppar i någon knallig nyans. Är du ovan kan du börja med färg på naglarna med ett högglansigt topplack ovanpå.

Blå mascara har gjort comeback.

Blå mascara har gjort comeback.

Byt ut din svarta eyeliner mot en turkos!

Byt ut din svarta eyeliner mot en turkos!

Hur kan jag sminka mig för att undvika att det svettas bort en varm sommardag?

– Grunda med primer och använd en tunnare bas och som verkar mattgörande. Vill du inte köpa en ny bas kan du blanda din foundation med en dagkräm för att få den lite tunnare. Du kan också använda dig av ett puder som inte ger färg utan endast mattar ner, Make Up Store lanserade nyligen en produkt perfekt för just detta ändamål – Oil Blothing Powder.

Hur tar jag bäst hand om min hy, kan jag använda samma hudvård i sommar som jag använt under vinterhalvåret?

– Under vintern behöver vissa mer fukt än andra. Du kan byta ut din kräm till en fluid som är lite lättare men som tillför minst lika mycket fukt. Annars ska du absolut kunna använda sig av samma hudvårdsrutin, men tänk på att addera en solskyddsfaktor på dagtid om du ska vistas i solen!

Slutligen – vilken skönhetsprodukt bär du alltid med dig i väskan på sommaren?

– Base Prep från Make Up Store. Det är en primer som du kan använda oavsett om du bär smink eller inte. Den minimerar porerna och tillför en naturlig glow!

Läs även: Efter BB-cream, nu kommer CC-cream!

Blothing Powder och Base Prep från Make Up Store.

Blothing Powder och Base Prep från Make Up Store.