Annons
 

Skönhetsexperterna är eniga: ”Rengöring är grunden till perfekt hy”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Clarins 2 cleanse

Om man frågar skönhetsredaktörer eller andra experter inom beauty vilka knep de har för den där perfekta hyn, ja, då får du alltid samma svar: ”Rätt rengöring”. Det kan låta lite präktigt och förnumstigt och man orkar kanske inte alltid gå igenom de där procedurerna som krävs för att ta bort orenheter, smuts, smink och annat som huden tyngs av. Men det finns faktiskt inga genvägar och inga mirakelkrämer i världen räddar en dåligt rengjord hy. Det är som att försöka måla en tavla på en smutsig fond. Idag är det dessutom extra viktigt med rengöring eftersom många av oss lever i storstäder eller på andra ställen där luften är kraftigt förorenad.

Annons

”Jag är konsekvent i min hudvårdsrutin. Rengöring, serum, kräm, solskydd dagtid och en lätt AHA-syra ett par gånger i veckan på natten. Jag gör samma sak, varje dag, oavsett stress och trötthet”, säger skönhetsjournalist Hedvig Von Mentzer i Baaam nr 1, 2014.

Anja Skeppe-Grahn, som är skönhetsredaktör för STYLEBY/VeckoRevyn är inne på samma spår:
”Rengöring är grunden till all lyckad hudvård”, vilket hon säger i ovan nämnda utgåva av Baaam.

Många tror att rengöring är krångligt och slarvar därför med denna viktiga punkt i den dagliga hudvårdsrutinen. Men så svårt är det inte!

Clarins nyhet Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream (285 kr) är speciellt framtagen för den stressade kvinnan vars hy är utsatt för lika mycket stress som hon själv. Du använder den två gånger dagligen, på morgonen och på kvällen. Rengöringskrämen är mild men effektiv och tar skonsamt bort smuts, makeup och orenheter och lämnar huden fräsch och mottaglig för övriga välgörande hudvårdsprodukter. Ingredienser som jojobaolja och mango- samt sheasmör gör huden mjuk (annars kan huden kännas stram efter vissa, starka rengöringsprodukter).

STEG FÖR STEG: SÅ RENGÖR DU HUDEN!

Steg for steg

1. Ta en liten del av krämen Clarins Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream och pyttelite ljummet vatten i dina handflator och gnugga händerna mot varandra för att ge krämen kroppstemperatur.
2. Applicera krämen genom placera handflatorna utsträckta mot ansiktet, inklusive pannan och halsen, utan att trycka för hårt.
3. Avlägsna händerna abrupt från ansiktet i utåtsvepande rörelser. Upprepa denna rörelse 7 gånger, från mitten av ansiktet till sidorna, sedan 5 gånger på varje sida om halsen. Rengöringskrämen kommer nu att få en tjockare texter och ge en ”sugande” effekt på alla spår av smuts, makeup, orenheter och föroreningar utan att irritera huden.
4. Skölj noga med vatten och badda gärna med en fuktig bomullshandduk över ansiktet för att få bort de sista spåren av rengöringen. Avsluta med Clarins Toning Lotion som du baddar i ansiktet med en bomullsrondell. Clarins har tre olika Toning Lotions, framtagna för olika hudtyper och känslighet. Många undrar varför man ska använda ansiktsvatten, alltså Toning Lotions då rengöringen är klar? Och man kan väl göra liknelsen med att försöka torka upp något du spillt med en helt torr disktrasa. Det brukar inte riktigt gå så bra, eller hur? Men om man fuktar trasan först och sedan vrider ur den så suger den upp bättre. Samma effekt blir det för din hud. Efter Toning Lotion är din hud redo för antingen dag- eller nattkräm och dina övriga hudvårdsprodukter du brukar använda.

 

 

New cream

 

Av Charlotta Flinkenberg