Annons
 

Skvallret från frontrow under Stockholms modevecka

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Du har redan sett vad modemaffian hade på sig, och hur visningarna såg ut. Men det mest intressanta är kanske de inofficiella nyheterna från Mercedes-Benz Fashionweek i Stockholm: alltså skvallret på front row. Här får du exklusivt veta vad alla fashionistas tisslade och tasslade om under modeveckan… Flippar, floppar, skandalerna och bakom kulisserna-snacket. Vi nämner inte vem som sagt vad 😉

Annons

• Under Maylas visning satt TV-profilen Hannah Widell längst fram tillsammans med sin syster Amanda Schulman. Hannah hade med sig sin nyfödda dotter vilket var jättegulligt. Men flera välnoppade ögonbryn höjdes då Hannah ogenerat tog fram bröstet och började amma helt öppet på front row…

• Begåvade designerduon Altewai.saome hyllades för sin starka kollektion. Något det däremot inte har snackats lika mycket om är hur kraftigt inspirerade de har varit av en amerikansk designers kollektion från typ 2009, googla Julian Louie så kan ni själva avgöra vem som kom först: hönan eller ägget.

• Kändisarna lyste med sin frånvaro under modeveckan. Men de få kändisar som ändå hade gjort sig besväret att besöka visningarna fick inte alltid så bra platser. Emma Wiklund seatades på andra raden under Carin Wester (hon var dock inte där då) och Malou Von Siewers såg vi sitta långt bak i lokalen på flera visningar. Tess från Alcazar fick också snällt nöja sig med en placering längre bak under Odd Molly-visningen.

• Vissa PR-agenturer (som bestämmer var modefolket ska sitta) hade prioriterat att sätta DN:s modedrakar på första parkett, men inte Svenska Dagbladets. Vilket gjorde SvD:s representanter arga (med all rätt). De fick dock bara en axelryckning till förklaring av PR-tjejerna. Vi gissar att den visningen åkte på en sågning av SvD…

Sofi Fahrman är i smöret, det vet vi alla. Hon har sålt rubbet här i Stockholm för att skaffa sig ett nytt hem i New York. När hon är i Sverige på besök dock, som hon var nyligen, bor hon…på hotell. I två månader.

• Stylein-Elins pojkvän heter Kamran och har tidigare varit ihop med Josephine Bornebusch.

• En av de mer framgångsrika designer som visades under modeveckan tyckte det var för lite drag kring pressbevakningen av märkets event. Då bad han helt sin PR-kille att se till att ”någon” ringde kvällsblaskorna för att berätta att ”det ligger packade fotomodeller och knu**ar i buskarna i Berzelli Park!”. PR-tricket funkade och modemärket fick sitt uppslag i kvällstidningarna.

• Några vassa sågningar och muttrande omdömen om olika visningar (som aldrig hamnade i tryck/bloggform eftersom svenska moderecensenter är alldeles för fega då det väl gäller): ”Kollektionen kändes bara halvfärdig, man undrade liksom var resten av plaggen var?” (sagt om Rodebjer). ”Efter den fyrtiofjärde utgången med svarta stärkta kragar och sakta mak på modellerna så hade jag tröttnat på den där jävla tangovisningen” (sagt om Pablo Ramirez). ”Välstruket men slätstruket” (om Boomerang). ”Förskräckligt dåligt denna säsong faktiskt! Och varför fick Frida Gustafsson göra typ ALLA utgångar? Var det för att de ville få valuta för pengarna?” (om The Local Firm).

• En känd moderedaktör satt så begraven i sin iPhone under varenda visning och struntade totalt i vad som skedde på catwalken att vi undrade varför hon överhuvudtaget gick på visningarna.

• Excentriske dollarmiljonären James Goldstein som besöker ALLA visningar i hela VÄRLDEN (och jämt får sitta front row) visade glatt upp bilder (i sin kamera) på sitt flotta L.A.-hem för ELLEs chefredaktör Hermine som satt bredvid. Han visade även hur det gick till då han köpte sin Balmain-skinnjacka med nitar för ett sexsiffrigt belopp.

Ida Sjöstedt påpekade torrt på Facebook i början av denna vecka att ”man märker att det är modevecka då det är slut på hudfärgade trosor i storlek small i hela stan…”

På bilden syns Rodeos Agnes Braunerhielm, Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg, samt stylisterna Josefin och Csilla från Baaam. Bilden är tagen av Sania Claus under Ida Sjöstedts visning.