Så kommer du sminka dig i vår – 8 heta skönhetstrender 2018

Oljor, färgstarka skuggor och guldskimrande kindben. Baaam har trendspanat och listar de största skönhetstrenderna vi kommer se våren och sommaren 2018.

 
 
Annons
 
 
 
 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Läs mer: Vårens hetaste hårtrender 2018 – allt om frisyrer och färger

Enklare rutiner

Om 2017 var året då den koreanska 10-stegsrutinen gjorde intåg i våra liv så är 2018 året då vi chillar lite med produkterna. Allt snack om ampuller, essence och toners kan trots allt göra en lite förvirrad. Vi bantar antalet steg i hudvårds- och sminkrutinen för att förenkla det hela. Gärna med 2 i 1-produkter som fyller flera funktioner.

Annons


1. Makeup-stick från Nars för läppar, kinder och ögon. Läs mer och shoppa här.
2. Rengöringsvatten från Ren som tar bort smink, smuts och fungerar som toner. Läs mer och shoppa här.
3. Torrolja från Elizabeth Arden som återfuktar både hud och hår. Läs mer och shoppa här.

Anti pollution

Flera skönhetsmärken har den senaste tiden lanserat nyheter med fokus på att skydda huden mot föroreningar och avgaser. Produkterna riktar sig ofta till människor som bor i storstäder och innehåller fraser som anti pollution, antioxidanter och skydd mot fria radikaler. Forskning visar att föroreningar i luften påverkar vår hud negativt och ger upphov till bland annat pigmentfläckar och rynkor. Men med det sagt är det ännu svårt att veta hur mycket vi kan påverka huden utifrån med hjälp av produkter. I takt med att anti pollution-produkterna blir de förhoppningsvis alltmer effektiva och högteknologiska.


1. Emulsion från Nuxe som ska stimulera hudens naturliga avgiftningsprocess. Läs mer och shoppa här.
2. Dagkräm från Elizabeth Arden med SPF och antioxidanter som ska skydda huden mot föroreningar. Läs mer och shoppa här.
3. Svalkande och återfuktande dagkräm från Decleor som ska skydda mot föroreningar. Läs mer och shoppa här.


Guldigt glow

Lanseringen av Rihannas Fenty Beauty har minst sagt skapat ringar på vattnet. Hon var inte först med guldig highlighter, men hon är kanske bäst. Den gulskimrande highlightern ”Killawatt” i nyansen ”Trophy Wife” snålar inte på färgen. Nu vill vi slänga våra champagnefärgade produkter och istället svepa guld på våra kindben och ögonlock.


1. Guldig highlighter från Fenty Beauty som förvandlas från puderform till kräm när den appliceras. Läs mer och shoppa här.
2. Flytande highlighter från Benefit som ska ge en solkysst lyster. Läs mer och shoppa här.
3. Budgetvänlig highlighter från Milani i nyansen ”Sunglow”. Läs mer och shoppa här.

Läs mer: 15 bilder som bevisar att färgglad utväxt är nästa hårtrend

Läppglans

Efter att makeupdiskarna de senaste åren har dominerats av läppstift med matt finish får 00-talets favortprodukt läppglanset revansch. 2018 packar vi undan de flytande, pudermatta läppstiften och satsar på glansiga läppar. Med andra ord – problemet med snustorra, uttorkade läppar ersätts mer problemet med hår som fastnar i läppglanset. Glanset får gärna vara återfuktande och särskilt i denna kategori finns det många bra budgetalternativ.


1. Läppglans från Nyx Professional Makeup utan glitter och med mycket färg. Läs mer och shoppa här.
2. Läppglans med holografisk effekt från Sigma. Läs mer och shoppa här.
3. Läppglans berikat med vitamin E och Aloe vera från Viva la Diva. Läs mer och shoppa här.

Lila

Pantone har utsett ultraviolett till årets färg och det syns i mode, inredning och inte minst skönhet. I vår flyttar lila highlighters in på våra kindben, gärna med en duochromeeffekt, och lavendelfärgad ögonskugga syns på ögonlocken.


1. Highlighterstick från Nyx Professional Makeup med holografisk effekt. Läs mer och shoppa här.
2. Palett med fyra ögonskuggor från Isadora. Läs mer och shoppa här.
3. Ljusreflekterande highlighter från Becca. Läs mer och shoppa här.


Oljor

Räds inte oljan – omfamna den. Oljor har redan börjat smyga sig in i våra skönhetsrutiner och vi spår att 2018 blir året så de får en självklar plats i badrumshyllan. Det finns rengörande oljor som effektivt tar bort de mest envisa sminkresterna, omvandlas till en mjölk i kontakt med vatten och lämnar din hy ren och återfuktad. Du kan även såklart använda oljor för att endast återfukta ansikte, kropp och hår. Moringa, nyponfrö, argan – botanisera bland de olika oljorna och hitta den som passar just dig bäst.


1. Vårdande ansiktsolja från The Body Shop som ska minska tecken på åldrande. Läs mer och shoppa här.
2. Ansiktsolja från Aco med oljor från ängskrasse och raps. Läs mer och shoppa här.
3. Oljebaserad rengöring från Mizon som effektivt löser upp makeup. Läs mer och shoppa här.

Skinroller

Mikronålsbehandling är vanligen något du gör på salong men på senare tid har fler varianter för hemmabruk. En skinroller är, som namnet avslöjar, en hudroller med små små nålar som du rullar över området du vill behandla och skapar mikrokanaler i huden. Skinrollern stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen och kan bland annat användas för att behandla fina linjer och akneärr. Efter skinrollern använder du vanligen ett serum som tack vare mikrokanalerna tas upp bättre av huden än i vanliga fall. Om du är sugen på att testa – tänk på att läsa på ordentligt innan och vara noggrann med rengöring.


1. Skinroller från Swiss Clinic med nålar på 0,2 mm. Läs mer och shoppa här.
2. Skinroller med olika storlekar på nålarna från Skinroller Pro. Läs mer och shoppa här.

Missa inte! Vårmode 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Färgstark ögonskugga

I vår låter vi de trygga, bruna skuggorna vila och är lite modigare i sminket. Starka färger av blått, gult, orange, lila och grönt lyser upp ögonlocken och känns uppiggande och vårigt. Applicera med fuktad pensel för ännu mer intensitet i färgen. Kombinera med andra ögonskuggor eller låt en ensam färg dominera.


1. Ögonskuggepalett från Makeup Revolution med gröna, blå, lila och rosa toner. Läs mer och shoppa här.
2. Ögonskuggepalett från Nyx Professional Makeup med 12 varma färger. Läs mer och shoppa här.
3. Extra pigmenterade singelskuggor från Max Factor. Läs mer och shoppa här.

Foto: IBL

 

Annons