
Sockerfri chokladpaj med hasselnötter
Den här chokladpajen är fri från både socker och gluten. En perfekt dessert för dig som vill ha något lite nyttigare som smälter i munnen.
Drömmer du om en kladdig chokladpaj som är lite nyttigare? Då har du kommit rätt! Den här pajen är magiskt god och är fri från både socker och gluten. Den passar perfekt med en klick grädde eller vaniljkvarg och är ljuvligt god att äta både varm och kall.
Vill du ha pajen extra kladdig? Ta ut den lite tidigare ur ugnen.

Missa inte! Så enkelt gör du sockerfria cake pops
Du behöver:
Botten
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
Fyllning
35 gram hasselnötter
25 gram sockerfri choklad
15 gram smör
2 msk riven kokos
1 ägg
1,5 msk sötströ
1 tsk kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser till bottnen. Lägg i smöret och arbeta till en deg och tryck ut i en form.
3. Nu gör du fyllningen. Smält smör och choklad i en kastrull.
4. Vispa ägg poröst och hacka hasselnötterna.
5. Blanda samtliga ingredienser och häll fyllningen över bottnen i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Läs mer
Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt
Sockerfri smulpaj med äpple och kanel
Så gör du lyxig (och sockerfri) champagnemojito
Så gör du sockerfria ice cream sandwiches
Nyttig(are) drink med prosecco och grapefrukt
Bildkälla IBL