Annons
 

Spring för kärleken – Ulrika anordnar ett lopp mot terror och hat

Efter fredagens fruktansvärda terrorattentat i Stockholm bestämde sig Ulrika Köpsén för att anordna ett lopp. Temat är kärlek – mot våld, hat och diskriminering.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Ulrika hörde strofen ”Istället för att bränna en bil, mina skor ska bränna en mil” ur Timbuktus låt ”Spring” när hon var ute och sprang, i sin hemort Enebyberg utanför Stockholm, under helgen. Det var då hon bestämde sig för att anordna ett lopp som en kärleksmanifestation mot terrorn.

Annons

– Det blåser så många extrema vindar genom vårt samhälle och jag tycker att det är viktigt att vi enas mot det, säger Ulrika.
– Jag tror att det är många som känner sig vilsna och vill göra något för att hedra offren, men inte riktigt vet vad. Och det var säkert många runtom i Sverige som ville vara på Sergels torg i söndags, men inte kunde. Då är det här loppet perfekt, alla kan vara med oavsett var de är, fortsätter hon.


Alla är välkomna att genomföra loppet. Deltagarna kan gå, springa, rida, cykla eller på annat sätt transportera sig valfri sträcka den 23 april. Fokus är att så många som möjligt kan delta, hur man tar sig fram är inte lika viktigt.

Missa inte! Fler härliga lopp i vår och sommar

Loppet kallas Tellus loverun och kommer inom kort att ha en egen Facebook-sida, genom vilken Ulrika hoppas kunna sprida loppet utanför Sveriges gränser.

Foto Privat, Thinkstock