Annons

Close-up of happy young woman in bed with boyfriend

 

Starkare muskler ger mer sexuell njutning

Behöver du extra träningsmotivation? Baaam pratade med sexologen Suzann Larsdotter från RFSU om hur du ska styrketräna för att njuta ännu mer i sängen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi har tidigare skrivit om coregasm – när en kvinna får orgasm av bålträning. Men det är inte bara bålen du bör fokusera på om du vill njuta extra mycket i sängen, berättar Suzann Larsdotter som är sexolog på RFSU.

Annons

Vältränade bäckenbottenmuskler är nämligen en säker väg till starkare orgasmer, och det är inte bara äldre personer som kan träna sig till mer njutning.

– Sammandragningarna i bäckenbottenmuskulaturen är en väsentlig del av en orgasm och med starkare bäckenbottenmuskler kan du få starkare och bättre orgasmer, förklarar Suzann Larsdotter.

Missa inte: Fyra enkla knep: Så får du coregasm 
Couple kiss

– Vid ett samlag kan bäckenbottenmusklerna knipa genom slidan vilket leder till en starkare omslutande känsla mot penisen. Starkare och mer spända muskler har fler nervtrådar som når ut vilket ger ökad känsla under sex. När du tränar bäckenbotten ökar också blodtillförseln till musklerna och det ökar i sin tur känsligheten även vid sexuell stimulering, säger Suzann.

Det här gäller förstås alla, det är inte bara äldre personer eller kvinnor som fött barn som vinner på knipövningar. Starka muskler i underlivet ger skönare sex och till skillnad från de flesta andra träningsmoves så kan det skötas diskret enligt devisen när du vill, var du vill.

Läs mer
Orgasmen ingen pratar om
PT:n tipsar – rumpövningarna som verkligen ger resultat
5 tips från supermodellernas hälsoexpert

Bildkälla Thinkstock

 


 
 


Annons