Annons
 

Så lyckas du med brun utan sol – vi har alla tipsen!

Solen skiner men kanske inte så mycket som vi önskar. Men med Baaams brun utan sol-guide kan du fixa brännan utan att förstöra huden!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Exfoliera mera!

För att få störst chans till en jämnt resultat behöver du jämna ut huden. Bort med de döda hudcellerna och förbered kroppen inför våren. Testa använda en klassisk skrubbvante tillsammans med en produkt som peelar.

Annons

För bäst resultat: jobba med cirkulerande rörelser!

2. Smörja in dig

När du är helt torr efter duschen och peelingen är det dags att återfukta huden. Nu till det som är extra viktigt: var noga med att smörja in armbågar, knän och till och med knogar lite extra. Det är nämligen torra partier som suger åt sig extra mycket fukt – och hellre att de får suga åt sig kräm än brun utan sol, eller hur?

3. Använd handskar

Nu har krämen fått sjunka in ordentligt (det är nämligen mycket viktigt!) och då är det dags för brun utan sol. Här är det bra att använda en handske för att se till att dina handflator inte blir missfärgade.

När du smörjer in är det viktigt att jobba med cirkulerande rörelser och glöm inte att smörja in tårna och var samtidigt försiktig med de torra partierna.

Om det kommer för mycket färg, använd inte vatten eftersom det lättare gör att resultatet blir fläckigt. Ta en liten bit papper och låt det försiktigt absorbera upp överflödig BUS.

4. Be om hjälp

Det är svårt att smörja in sin egen rygg, be därför någon annan göra det. Om du inte kan eller vill göra det så är en brun utan sol i sprayform ett bra alternativ. Men då gäller det att vara noga.

5. Glöm inte händerna!

Och glöm inte bort att smörja in händernas ovansida. Det här är så pass viktigt att det förtjänar en egen punkt.

6. Låt det torka

Nu är det tålamod som gäller. Försök att inte komma i kontakt med varken kläder, soffa eller säng innan det har torkat ordentligt. Kolla om just den produkten du använder kräver att du ska duscha efter att färgat har torkat.

Se till att hålla brännan uppdaterad genom att bättra på mellan varven. Lycka till!