Annons
10 riktigt bra och spännande serier du borde ha sett
 

10 riktigt bra och spännande serier du borde ha sett

Ditt serie-liv måste inte vara tomt och eländigt i väntan på nya säsonger. Baaam har samlat 10 serier som fyller tomrummet i ditt tv-hjärta.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Game of Thrones är slut – här är fyra serier att ersätta den med

Vi vet alla hur det är att bli riktigt besatt av en tv-serie – och plötsligt är den bara slut. Vi minns fortfarande hur vi slukade varenda avsnitt av ”Stranger Things”. Serien hade ju allt: spänning, mystik, monster, 80-talsnostalgi och gulliga barn. Med andra ord allt man kan kräva av ett stycke underhållning. Dessvärre bestod den senaste säsongen av endast nio avsnitt och vi hann knappt säga ”Demagorgon” innan vi hade sett klart alltihop.

Annons

Så vad ska du nu fylla din tid med? Det är tufft, men vi har några förslag.

Black Mirror


Denna mörka sci-fi-serie har självstående avsnitt som alla utspelar sig i framtiden. Ofta kretsar handlingen kring teknologiska framsteg och hur det påverkar människors liv. Vissa avsnitt är roliga och andra fruktansvärt ångestframkallande.

Arkiv X


En klassiker från 90-talet där FBI-agenterna Scully och Mulder utredrer paranormala fenomen. Du får både mystik, spänning och en extremt cool kvinnlig huvudroll.

Freaks and Geeks


Det finns inga som helst övernaturliga inslag i den här komediserien, men om du är på jakt efter härlig 80-talsnostalgi är det här rätt serie för dig. Freaks and Geeks handlar om ett gäng barn och tonåringar som försöker hitta rätt i skolan och genom livet. Dessutom är den fullproppad med i dag kända skådisar.

Heroes


Succéserien från 00-talet förtjänar absolut att ses om. En rad människor människor världen över upptäcker att de har övernaturliga förmågor och måste sammarbeta för att rädda världen. 

Orphan Black


Sarah blir indragen i en konspiration när hon upptäcker att hon är en av flera kloner. Så var det konspirationerna du föll för i Stranger Things är det här serien för dig.

Riverdale


Längtade du efter mer kärleksdrama mellan Nancy, Jonathan och Steve i Stranger Things? Då är Riverdale serien för dig. Baserad på en serietidning handlar tv-serien om ett gäng tonåringar som försöker lösa småstadens många mysterium och samtidigt navigera sina kärleksliv.

The OA


Vuxenversionen av Stranger Things som börjar med att Prairie återvänder hem efter att ha varit försvunnen i sju år. En sak är dock annorlunda – hon är inte längre blind. Hon tar hjälp av andra i staden för att rädda försvunna människor som hon menar är fast i en annan dimension.

Twin Peaks


Originalet bland serier om småstäder fyllda av hemligheter och mystik. FBI-agenten Dale Cooper anländer till staden Twin Peaks för att utreda mordet på Laura Palmer. Men när han börjar nysta i fallet ter sig staden och dess invånare ter sig allt märkligare.

Wayward Pines


Duffer-bröderna, skaparna bakom Stranger Things, har varit delaktiga i den här sci-fi-serien. Även här anländer en FBI-agent till en pittoresk stad med mycket dolt under ytan. Han uppäcker att staden omges av ett elektriskt staket och att invånarna inte tillåts lämna staden av sheriffen. 

Sense8


Åtta främlingar världen över upptäcker att deras psyken är kopplande till varandra – de kallas sensates. De delar minnen, tankar, känslor och talanger och jagas av en annan sensate.

Läs mer: Höstens bästa tv-utbud – då har dina favoritserier premiär

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Foto: IBL

 
Annons