Annons
 

Majbrasa? Så tar du bort röklukten från kläderna

Valborgsmässoafton bjuder enligt traditionen på en ordentligt brasa. Men brandlukt kan sätta sig rejält i kläderna, vi vet hur du får bort doften.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Så tar du bort su lukt från träningskläder – 5 effektiva tips

På Valborgsmässoafton värmer man sig vid en stor brasa, det är sen gammalt. Även om myshetsfaktorn är hög så klamrar sig doften av brandrök kvar lika envist som ett tråkigt Tinderragg.

Annons

Men du behöver inte gå till brasan med rädsla i blicken och fruktan i själen – Baaam vet hur du får bort doften från kläderna.


Fyll en sprayflaska med vatten och några matskedar ättika.


Börja med att speja en liten yta på kläderna för att testa. Vänta sedan några timmar för att se att plagget inte missfärgas på något sätt.


Om allt ser okej ut – spreja plaggen med ättikablandningen och låt kläderna lufttorka. En svag doft av ättika kan sitta kvar men ska försvinna efter några dagar.


Om rökdoften fortfarande inte har försvunnit kan du testa att upprepa behandlingen. Tänk på att vissa känsligare textilier inte reagerar bra på ättika. Om du är extra rädd om ett plagg kan vädring eller kemtvätt vara ett mer skonsamt alternativ.

Foto: IBL