Annons
 

Här är tampongen som säger till när den behöver bytas

Mens. Som om det inte vore jobbigt nog att bara ha mens ska du faktiskt behöva se till att du har mensskyddet på det torra också. Men med en ny uppfinning kan det bli betydligt lättare.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi har alla varit där. När man har mens och inser att man inte har menskyddet med sig men inte heller vet om det behöver bytas än. Eller när man råkar ha en tampong inne lite för länge och det uppstår ett, så att säga, oönskat läckage. Men nu ska en ny uppfinning se till att det aldrig händer igen.

Annons

Läs också: Experten: Vill du ha mer sexlust? Då måste du ta bort detta ur ditt liv

Företaget My.Flow ansåg att det här problemet är orimligt och därför har de tagit fram en tampong som låter dig veta när den börjar bli full.


Hur funkar det då? I snöret på tampongen finns Bluetooth installerat som sedan skickar information om tampongen till en sensor du bär med dig. Sedan är det bara att koppla en till din telefon där du har en app som visar allt du behöver veta om tampongen du har i dig just då.
– Vi är här för att ge dig ro när du har mens, säger företagets VD Amanda Field, i en instruktionsvideo för uppfinningen.

I nuläget är den smarta tampongen fortfarande i finansieringsstadiet men kolla in klippet här nedanför – tycker du att det är en bra idé?

Läs mer:
Sexologen: Få vill ha lika mycket sex som sin partner
Sexologen: Så ofta har svenska par sex – egentligen
Lev ut dina fantasier – en rollspelsguide för nybörjaren

Foto: IBL