Annons
 

Tinders nya uppdatering är ett viktigt statement

Nu planerar Tinder att komma med en ny uppdatering, som kommer underlätta dejtandet för alla.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Tinder har gjort dejtinglivet för singlar både roligt och spännande, och kanske till och med lite enklare. Det är den perfekta förströelsen när man vill ha lite snabb egoboost en söndagskväll eller när man vill ge sig ut på en spontan dejt. Tinder är toppen på många sätt – men kanske inte lika inkluderande för alla.

Annons

WHAT: Nu stängs Tinder ner (för vissa!)

10.2596447ad

På senare tid har Tinder fått in flera rapporteringar om att transpersoner har blivit utsatta för diskriminering när de har swipeat runt på dejtingappen. Vissa har fått motta hotfulla kommentarer av andra medlemmar och andra har till och med blivit avstängda från appen – bara på grund av sin läggning. Flera transpersoner ska också ha känt sig osäkra över hur deras matchningar ska reagera när de får reda på deras könsidentitet.

Men lösningen är inte långt borta – framöver ryktas Tinder nämligen lansera en ny uppdatering som ska underlätta för allas lika rättigheter och läggningar. I dag kan du bara välja att du är man eller kvinna när du registrerar dig, men enligt sajten Mashable ska det också bli möjligt att kunna identifiera sig genom andra alternativ utöver de klassiska könsrollerna, samt kunna välja att matchas med andra könsidentiteter än bara män och kvinnor. Och kanske viktigast av allt; att alla får vara precis som de är.

Läs även:
Transgender-modellen Lea gör succé (kolla in bilderna!)
24 stadier du går igenom när du dejtar på Tinder
Nu finns en Tinder som hjälper dig att välja film på Netflix

Foto: IBL, Pinterest