Annons
 

Tom Joule: ”Vi vill göra kläder som får folk att le”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Tom Joule vill göra kläder som får folk att le.

Tom Joule vill göra kläder som får folk att le.

Baaam fick en exklusiv intervju med designern Tom Joule, aktuell med ny butik på Biblioteksgatan i Stockholm, och pratade mode och varför han vill göra kläder som får folk att le.

NAMN: Tom Joule.
AKTUELL: Med en ny butik på Biblioteksgatan 11 i Stockholm.

Annons

Tom Joule är designern som började sin karriär med att sälja oljerockar och hattar på ridtävlingar runt om i England tillsammans med sin far. Succén var snabbt ett faktum och idag har Joules ett 30-tal egna butiker i England och säljer bland annat via återförsäljare som Harrod´s och John Lewis Department Store.

Hösten 2009 öppnades den första Tom Joule butiken i Sverige på Korsgatan i Göteborg. I februari 2010 öppnade den andra Tom Joule butiken på Kungsmässan i Kungsbacka och nu i mars 2011 slog de upp portarna till den tredje butiken, på Biblioteksgatan i Stockholm. Framgången förklarar han med att det fanns en efterfrågan på ett klädmärke med chica, lantliga kläder:

– Joules var en slags motreaktion på de tråkiga lantliga kläder som fanns när vi började på 90-talet. När vi började sälja våra kläder fick vi fantastisk respons och sålde slut direkt.

Tom Joule inviger butiken på Biblioteksgatan i Stockholm.

Tom Joule inviger butiken på Biblioteksgatan i Stockholm.

Vad inspireras du av?

– Jag hämtar inspiration överallt egentligen. Vi gör stor research, besöker loppmarkndader, besöker olika länder, tittar catwalktrender men försöker alltid att ha vår egen twist. Vi inspireras av catwalktrender men följer dem inte exakt.

Berätta om vårkollektionen för damer!

– Vi ser olika trender i våra olika kollektioner men något som är genomgående är att det alltid är bärbart och med en egen, speciell twist. Om man studerar våra plagg noga ser man alltid att plaggen har egna, unika detaljer. I vår tycker jag att kvinnor ska göra ett statement och bära ett mönster som står ut. Färg är viktigt för oss. Det bästa med våra kollektioner är att man kan bära och mixa dem tillsammans.

Vad händer för Tom Joule år 2011?

– Vi har haft ett par riktigt bra år, så saker ser riktigt bra ut för Joules. Vi ska öppna flera butiker och jobba på vår känsla för märket och hålla oss speciella och entusiastiska. Även om vi har haft stor framgång är det viktigt att vi kommer ihåg att vi alltd vill göra kläder som får folk att le.

Av: Malin Ny