Annons
 

Jo, du har visst råd att träna – här är 6 sätt att göra det gratis

Fattig men träningssugen? Det är inte ett motsatsförhållande. Så här kommer du i superform utan att betala en spänn.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Utegym – en växande trend

Nästan alla små orter i Sverige har ett utegym numera – och vi älskar det. Men vad sjutton gör man egentligen? På de bästa utegymmen finns trämaskiner för både marklyft, knäböj och bänkpress.

Annons

Bra att ha: Handskar och kläder som tål att bli smutsiga. Kanske inte nya Stella McCartney för Adidas-skorna.


Träna lite sneaky

Bor du i en större stad? Toppen! Utnyttja samtliga gymkedjors erbjudanden om gratisträning. En vecka här, en vecka där. Omväxling är kul och en stor behållning är att du till slut kommer veta precis var du vill träna, och inte. Toppen när du har råd att köpa ett gymkort.


Haka på utepassen

Många gym har pass utomhus på sommarhalvåret. Härligt att köra yoga eller aerobics i en grön park i solen. Tänk bara på att vi bor i Sverige och att solen inte alltid skiner – inte ens på sommarhalvåret – så var beredd att klä dig i långärmat.

Läs också: Tjejgym, kändisträning och lyx – här är gymmen med det lilla extra

Gymma på jobbet

Denna lyx är det inte alla som har, men på ett gäng arbetsplatser finns det gym. Om du har den turen är det perfekt att dra av ett pass på lunchen – då sparar du både pengar och tid.


Starta en träningsgrupp

Du och dina vänner kanske har olika fysiska kunskaper. Börja träna tillsammans och var varandras coacher! Det blir roligare, ni får umgås samtidigt och ni får varierad träning, vilket både är kul och fysiskt utmanande.

Dra till närmsta motionsspår

Det kanske vanligaste sättet att träna är powerwalking eller löpning. Det enda du behöver är ett par bra uppbyggda skor och så är du redo att ge dig iväg. Denna motionsform kan varieras i hastighet, intervaller och längd. Dessutom ger det dig chansen att njuta av naturen (och det är ju jättebra). 

Foto: IBL