Annons
 

Tre smärtsamma sanningar om att raka könshåret

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Let’s face it, det är mer ovanligt att se en buske mellan benen än att se ett rakat kön. De flesta av oss väljer att ta bort allt eller mestadels av könshåret vilket faktiskt kan ha en del konsekvenser.

Annons

Hur många kan du pricka av? Kolla in: 16 hemligheter du bara avslöjar för din bästa vän

AsapSCIENCE och Thought Café har gått ihop och gjort en video som visar varför könshåret faktiskt finns där – och vad bieffekterna är av att ta bort det. Här är de allra vanligaste:

1. Spridning av könssjukdomar

Trots att mängden fall av flatlöss faktiskt har minskat i takt med att fler väljer att ta bort sitt könshår så kan ett rakat kön öka spridningen av könssjukdomar.

När du rakar dig så kan det uppstå mikroskopiska små sår i huden som lätt blir infekterade och sprider lättare sjukdomarna. Faktiskt så har det märkts ett tydligt ökning av gonorré, klamydia och HPV som ska vara ett direkt resultat av rakade kön. Wow.

Läs också: 18 skönhetshacks (som du aldrig hört om innan!)

2. Skador på fiffi

Enligt undersökningen som AsapSCIENCE och Thought Café gjorde så är de vanligaste skadorna på könen i USA ett resultat av hårborttagning. Då ska det alltså inte bara handla om raksår utan även andra skador – jobbigt att läsa va?

3. VÄLDIGT irriterad hud

Förutom kampen mot inåtväxta hårstrån har, enligt den här studien, 75 procent av alla som tar bort håret mellan benen upplevt klåda och 40 procent har fått utslag efter att håret har rykt.

Kolla in videon här nere!

Relaterat:
15 saker din sambo gör som du garanterat stör dig på
Hårfärgen som flest singeltjejer tänder på
Så hade de världsledande männen sett ut med manbuns

Foto: Tumblr