Annons
 

Tyck till om Blondinbellas och Linda Skugges nakenbråk

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Linda Skugge kritiserar Blondinbellas nakna omslag.

Linda Skugge kritiserar Blondinbellas nakna omslag.

Åsikterna går isär om Isabella ”Blondinbella” Löwengrips avklädda omslag på tidningen Egoboost. Själv säger hon att hon gör det för att peppa tjejer att tycka om sig själva, oavsett storlek, och många hyllar henne för det, men Linda Skugge ifrågasätter kampanjen i Aftonbladet:

Annons

– Isabellas omslagsbild är fruktansvärd. Kampanjen är förstås ­kanon och säljer tidningar. Men är den okej? Hur ska kvinnor bli peppade av Isabellas porriga bakdel? Alla som säger att de viker ut sig för att stötta tjejer visar ändå så tydligt att de vill behaga män och vara sexiga. Kvinnor som inte vill vara sexiga får inte vara med.

Isabella svarar i sin blogg med att be Linda att lämna bitterbubblan:

– Sluta klaga på andra hela tiden och sträva efter det gemensamma mål vi alla har – att få tjejer att må bra!

Linda Skugge avklädd i Bon 2007. Foto: Annika von Hausswolff

Linda Skugge avklädd i Bon 2007. Foto: Annika von Hausswolff

Linda poserade själv i bara underkläderna på tidningen Bons omslag 2007, dock i ett betydligt mindre smickrande ljus.

– Jag ville visa hur jag ser ut. På riktigt. Folk tyckte det var fruktansvärt, äckligt och fult. Ingen tyckte att jag var modig, säger Linda.

Isabella svarar i sin blogg:

– Min nakna bild är inte det kampanjen handlar om, bara ett effektivt sätt att presentera den på. Precis som jag skrev tidigare så är det viktigt att få tjejer att acceptera sin kropp och lägga fokus på roligare saker i i livet. Att Linda sedan hade velat se mig stå i sjukhusljus framifrån och blotta allt är hennes sak, jag tycker inte att kampanjen hade fått större kraft i det. Snarare hade jag bara känt mig utelämnad. Det finns en gräns för min egen del också även om jag vill hjälpa.

Följ länken för att se vad Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg tycker om bråket: Varför har vi nakenbråk överhuvudtaget? Vad tycker du?

[poll id=1179]

Klicka här för att läsa ursprungsartikeln och dess kommentarer.

Blondinbella naken på tidningen Egoboosts majnummer.

Blondinbella naken på tidningen Egoboosts majnummer.

Av: Rose-Marie Söderlund