Annons
 

Väldoftande hårvård från Just Glow

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Väldoftande schampo och balsam från Just Glow.

Enligt en undersökning anser nio av tio kvinnor att doften är viktigast vid val av hårprodukt. Nu lanseras Just Glow, en helt ny hårvårdsserie för den nordiska kvinnan där doft och känsla står i centrum.

Annons

– Just Glow är mer än hårvård, det väcker känslor och är ett prisvärt sätt att rå om sig själv. Doftsinnet är nära sammankopplat med den del av hjärnan som hanterar känslolivet, och när vi känner dofter så väcks minnen och känslor till liv. Då Just Glow har en intensiv doft av den svenska sommaren så kommer schampot att ta dig tillbaka till ljumna sommarkvällar och sköna semesterdagar, säger Josefin Thofelt, produktchef för Just Glow.

En flaska schampo och balsam kostar ca 30 kr (250 ml) och inpackningen ca 45 kr (150 ml).

Just-Glow-shampo

Fakta: Människan har cirka 80 000 – 160 000 hårstrån och i snitt tappar man upp till 100 stycken per dag. Under 3 – 4 års perioder växer håret ungefär 1 cm i månaden, därefter avstannar tillväxten på grund av att hårsäcken behöver vila, vanligen i omkring 3 månader innan det börjar växa igen. I genomsnitt arbetar 85% av alla hårsäckar medan 15% vilar.

Gör så här:

1. Borsta håret innan du tvättar det. Det ökar hudens blodcirkulation och avlägsnar döda hudceller.
2. Fukta håret med varmt vatten innan schamponering.
3. Tvätta håret med huvudet neråt. Det ökar blodcirkulationen i hårbottnen.
4. Bred först ut schampo i händerna, massera sedan in i håret och hårbotten med fingertopparna. Massera med cirkelrörelser, gnugga inte. Skölj omsorgsfullt med rikliga mängder varmt vatten och upprepa schamponeringen om det behövs. Undvik att använda hett vatten.
5. Handdukstorka gärna håret innan du lägger i balsam.
6. Fördela balsam med kam, så att det blir jämnt applicerat.
7. Skölj omsorgsfullt. Kvarlämnat balsam kan orsaka mjäll och klåda.
8. Avsluta med att skölja håret i svalt vatten.

Av: Rose-Marie Söderlund