Annons
 

Klädkris? Här är 3 knep som gör det lättare att välja outfit på morgonen

Har du svårt att välja kläder på morgonen? Lugn, bara lugn. Baaam har knepen som gör det väsentligt mycket enklare.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Har du också tendensen att bli en kvart sen på morgonen bara för att du har svårt att välja kläder? Det är inte alls ovanligt! Men med Baaams enkla knep kan vi garantera att det blir lättare att välja look för dagen – och dessutom kommer det gå mycket snabbare.

Annons

Visste du förresten att vi svenskar har mest kläder i hela Norden – men inget att ha på oss?

Sortera garderoben

En välorganiserad garderob är A och O när det gäller att planera en look. När du vet vilka plagg du har att spela med går det mycket snabbare att välja outfit på morgonen. Sortera upp garderoben i olika kategorier istället för efter färg. Om du har en tydlig del som är vardag, en som är fest och en som är gränslandet där emellan så kommer det gå mycket snabbare att hitta rätt på morgonen.

Ett annat viktigt tips när det handlar om att ha en välorganiserad garderob är att rensa ur höst- och vinterkläder, eller tvärtom beroende på säsong. Lägg dem på en separat hylla eller rensa undan dem helt och hållet tills årstiderna vänder igen.

Extratips: Rensa garderoben på onödiga plagg med jämna mellanrum!

Inspireras

Om du vet vilken look du är ute efter går det snabbare att välja kläder. Gör en board på Pinterest, gör en mood board med snygga looks från tidningar eller börja följa inspirerande Instagram-konton för att ständigt ha ett arkiv av outfits. Pluspoäng om du kategoriserar de olika outfitsen efter vilket tillfälle du behöver inspireras till. Alternativt, gör som Tysklands förbundskansler Angela Merkel, skaffa ett basplagg (i hennes fall en kavaj) i alla tänkbara färger, så behöver du bara välja färg varje morgon.

Lägg fram kläder kvällen innan

Oh well, det här tipset kan vara en no brainer för vissa – men det är ack så viktigt att nämna igen. Om du faktiskt tar en kvart extra kvällen innan och planerar din outfit och lägger fram den är det bara att glida i kläderna på morgonen utan att behöva tänka vidare på det. Dessutom hinner du gå igenom plaggen och titta efter fläckar och dylikt, för att slippa sista minuten-ändringar på morgonen.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Foto: IBL

 


 
 


Annons