Annons
 

Fem vanliga hårmissar du gör om du är blondin

Har blondiner roligare? Kanske. Men en sak är säkert, det finns en hel del misstag som är lätta att göra när det kommer till det ljusa håret.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det är ingen nyhet att det är en del jobb att underhålla ett färgat blont hår. Förutom mörka utväxter, dyra frisörtider och brännande hårbotten finns det misstag som många gör när det kommer till de ljusa slingorna. Här är de – och hur du undviker dem!

Annons

#1: Fel produkter

Produkter gör underverk för ditt hår, men det gäller att välja rätt för just dig. Ja, silverschampo är ett måste när det kommer till ljust hår men det gäller att välja rätt även när det kommer till andra produkter.

Visste du det här? Kolla in: Sju vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Sajten Daily Makeover har pratat med kändisfrisören Marie Robinson och Jessica Gonzalez, som är proffs på färg, för att reda ut vad som verkligen gäller.

”Just nu är proteinbaserade schampon och balsam väldigt populärt men om du använder dem för ofta kan de tyvärr ha motsatt effekt och göra blont hår skört och förstört” säger Jessica.

Så, tänk på att välja produkter som är anpassade för ditt ljusa svall!

#2: Värme

Värme är aldrig att föredra när det kommer till hår. Föna, platta och locka gör håret snyggare – men mer skadat. Visste du att blont hår är ännu känsligare för värme?

Enligt Marie Robinson så är det extremt viktigt för blondiner att tvätta verktygen rent från produktrester som annars kan leda till missfärgningar.

#3: Tvättandet är off

Du kanske tror att du vet hur du ska tvätta ditt eget hår, men enligt proffsen så gör faktiskt många fel i duschen.

”Ett annat stort misstag som blondiner gör är att massera in schampo i längderna vilket kan torka ut håret. Schampo ska jobbas in i skalpen, inte topparna” säger Jessica.

#4: Hemmagjorda hårbehandlingar

Det finns så mycket tips när det kommer till hårmasker gjorda på ingredienser du har hemma i köket. Här gäller det att veta vad man gör innan det landar i ditt hår.

Missa inte: Bästa frisyren för stressiga morgnar (både snyggt och enkelt!)

Enligt Marie är feta produkter, såsom avokado, bra för ljust hår medan olivolja och mandelolja har en tendens att göra håret mörkare och efterlämna en gul nyans.

#5: Fel färg

Det är kul att variera färgen på håret, vi vet. Men var försiktig! Om du tycker att det är snyggt med riktigt ljust hår så är det smartast att vara konsekvent när det gäller färgningen.

”Om du älskar blont hår men ändå har ett sug efter att bli mörkhårig – låt bli! Om du inte är villig att ha en ton av honungs- eller jordgubbsblond. Det är nämligen väldigt svårt att få bort de mörka pigmenten. Det kan ta flera månader att få det perfekt igen.” säger Jessica.

Det är kanske en bra idé att tänka igenom sitt beslut både en eller två gånger extra?

Läs även:
Hemligheterna din frisör inte avslöjar för dig
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du
Hårmissarna du gör hemma (som din frisör hatar!)

Foto: IBL