Annons
Från Nina till Maggan – den totala guiden till Vår tid är nu
 

Från Nina till Maggan – den totala guiden till Vår tid är nu

Det är serien alla kollar på just nu. Här är guiden du behöver till karaktärerna och relationerna i SVT-serien "Vår tid är nu".

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: 13 omsnackade serier du borde se innan året är slut

En av det här århundradets största svenska tv-serier måste vara SVT:s ”Vår tid är nu”. Med över två miljoner tittare per avsnitt har familjedramat fånga svenska tittares hjärtan – och vi är inte annorlunda. Serien har redan fått en tredje säsong beställd.

Annons

Det är dock många karaktärer att hålla koll på i serien och det är lätt att glömma vem som är släkt med vem och vilka som har en hemlig romans. Därför har Baaam gjort den guide vi själva saknade – för att du ska kunna gå in i denna underbara serie med lite bättre koll. Och stalka skådespelarna på Instagram, såklart.


Helga Löwander

Vår tid är nu Helga

Foto: Johan Paulin/SVT

Familjens matriark som spelas av Suzanne Reuter. Familjen Löwander driver Djurgårdskällaren, en finare restaurang i Stockholm. Hon är änka och har två söner och en dotter, Gustaf, Peter och Nina. Gustaf driver restaurangen dag till dag men det är Helga som tar de viktiga besluten om affärer och familjen. Helga är nära vän med köksmästaren Stickan Backe och i serien hintas det om att de två någon gång i tiden har haft en romantisk relation.

Gustaf Löwander

Vår tid är nu Gustaf

Foto: Johan Paulin/SVT

Helgas äldsta son som spelas av Mattias Nordkvist. Gustaf är källarmästare på Djurgårdskällaren och ansvarar för restaurangen. I början av serien har restaurangen haft det svårt ekonomiskt under kriget och står på randen till konkurs. Gustaf är traditionell och konservativ i sina värderingar och vill fortsätta driva restaurangen så som familjen gjort i alla tider. Han kommer ofta i konflikt med sina syskon som istället vill modernisera verksamheten. Är gift med Astrid Löwander och har barn (hur många har ännu inte berättats).

Peter Löwander

Vår tid är nu Peter

Foto: Johan Paulin/SVT

Mellanbarnet i familjen Löwander som spelas av Adam Lundgren. När serien börjar återvänder Peter hem från kriget och har med sig Suzanne, en fransk judinna som räddats från ett koncentrationsläger. Peter vill modernisera Djurgårdskällaren tillsammans med Nina och har en ansträngd relation till sin bror Peter. Favoriseras ofta av Helga.

Nina Löwander

Vår tid är nu Nina

Foto: Johan Paulin/SVT

Helga Löwanders yngsta barn är dottern Nina som spelas av Hedda Stiernstedt. Hon är driftig, passionerad och något bortskämd. Nina vill öppna en nattklubb i restaurangens festvåning men möter motstånd från sin bror Gustaf. I början av serien träffar hon Calle, som jobbar i köket, och de två inleder en romans som går över klassgränser och vänder båda deras liv upp och ned.

Stig ”Stickan” Backe

Vår tid är nu Stickan

Foto: Johan Paulin/SVT

Djurgårdskällarens köksmästare som spelas av Peter Dalle. Han styr köket med järnhand, ställer höga krav på sina kockar och går hårt mot Calle till en början. Har en vänskaplig och hyfsat intim relation med Helga och de två gör ofta upp planer för restaurangen och delar hemligheter med varandra.

Suzanne Goldstein

Vår tid är nu Suzanne

Foto: Johan Paulin/SVT

En fransk judinna som spelas av Hedda Rehnberg. Suzanne har suttit i koncentrationsläger, träffar Peter någon gång under eller efter kriget och följer med honom till Sverige i jakt på ett bättre liv. Hon möter mycket misstänksamhet, särskilt från Gustaf, såväl som antisemitism i Stockholm. Suzanne och Peter får snart känslor för varandra men Suzannes historia och erfarenheter från kriget gör sig påminda i allt större utsträckning.

Calle Svensson

Vår tid är nu Calle

Foto: Johan Paulin/SVT

Kökspojken som spelas av Charlie Gustafsson. Calle jobbar sin första dag på Djurgårdskällaren när serien börjar. Han är ambitiös, är matintresserad och får snabbt uppmärksamhet för sin talang i köket. Han bor med sin sjuka mamma Lotten, som han försörjer, och sin bror Lelle. Calle träffar Nina i början av serien och de två blir snabbt förälskade.

Margareta ”Maggan” Nilsson

Vår tid är nu Maggan

Foto: Johan Paulin/SVT

Servitris på Djurgårdskällaren som spelas av Josefin Neldén. Hon drömmer om att kunna ta hand om sin son Uno igen, som hon tvingats lämna bort till ett fosterhem. Maggan inleder en hemlig kärleksrelation med en annan servitris på restaurangen, Lily. Men i denna efterkrigstid ses samkönade relationer som fel av många och homosexualitet klassas fortfarande som en sjukdom.

Lilly Lindström

Vår tid är nu Lilly

Foto: Johan Paulin/SVT

Spelas av Karin Franz Körlof. Hon är servitris på Djurgårdskällaren och har en kärleksaffär med Maggan.

Ethel Jonsson

Vår tid är nu Ethel

Foto: Johan Paulin/SVT

Jobbar som köksa på Djurgårdskällaren och spelas av Anna Bjelkerud. Hon är en av Calles kollegor och fattar snabbt tycke för honom.

Foto: Johan Paulin/SVT

 


 
 


Annons Laddar nästa artikel…