Annons
 

Gissa prislappen på världens dyraste Hermès Birkin bag

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.

The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.

Hur mycket är du beredd att betala för en handväska? Nyligen auktionerades en av världens dyraste Hermès Birkin ut på Heritage Auctions i Beverly Hills. Väskan är tillverkad i exklusivt krokodilskinn med detaljer i 18 karat vitguld och 245 diamanter.

Annons

– Det här är första och enda gången en väska av den här kalibern har dykt upp på en auktion. Den är en riktigt dröm för hängivna Hermès-samlare, säger Kathleen Guzman på Heritage Auctions.

Auktionen ägde rum den 23 september 2014 och slutpriset beräknades på förhand landa på minst 200 000 dollar, vilket motsvarar 1,5 miljoner kronor, men även vanliga Birkin-väskor från Hermès är dyra och svåra att få tag i. Prislappen börjar på minst 50 000 kronor och väntelistan för de mest eftertraktade modellerna kan ligga på flera år.

The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.

Den första Birkin-väskan skapades 1984 och har fått sitt namn efter skådespelerskan Jane Birkin. Ironiskt nog är hon dock inte speciellt förtjust i den själv och har tidigare sagt i en intervju:

– Varför ska man köpa mer än en Birkin bag? Du behöver bara en och du kommer få ont i armen för den är jäkligt tung! Jag kommer behöva opereras för seninflammation i axeln.

En hängiven samlare av Birkin bags är Victoria Beckham, som sägs ha runt 100 handväskor värda totalt runt 15 miljoner kronor, vilket motsvarar ett snittpris på 150 000 kr/väska.

Uppdaterat: Slutpriset på väskan blev 185 000 dollar, vilket motsvarar ca 1,34 miljoner kronor. Världsrekordet för en väska (en annan Birkin med diamanter) är från 2011 och ligger på 203 150 dollar.

[poll id=1389]

Läs även: Charlotta F: ”Är det okej med designerväskor för 100 000 kr?”

The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.The Hermès 30cm Diamond Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin Bag.

Av: Rose-Marie Söderlund