Annons
 

Veckans nöjeskoll på 3 minuter

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Mia Skäringer spelar Anna Svensson i "Solsidan" på TV4.

Mia Skäringer spelar Anna Svensson i ”Solsidan” på TV4.

Säsongspremiären av ”Solsidan”, höstens stora romantiska komedi och Kate Perrys nya platta. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

Annons

TV: PÅ DEN SOLIGA SIDAN AV STAN
Jag hör ett jubel stiga från Sverige när ”Solsidan” är tillbaka i TV4 för en fjärde säsong av irriterande grannar och påfrestande parliv. På söndag drar kalaset igång.

httpv://www.youtube.com/watch?v=DIcFHZ2oTHk

BIO: BRITTERNA KAN ROMKOM
Men hörni, vi älskar ju romantiska komedier med gråtgaranti, speciellt de som britterna gör, eller hur? Så när Richard Curtis (som har varit med och gjort ”Fyra bröllop…”, ”Love actually” och mycket annat) gör en ny film, då pallrar vi oss helt enkelt iväg till en biograf och tittar på den. ”About time” går upp på bio idag.

httpv://www.youtube.com/watch?v=T7A810duHvw

MUSIK: KATY KÖR FRAMGÅNGSTÅGET
Sångerskan Katy Perry verkar inte kunna göra några fel (förutom i sitt val av äkta män och pojkvänner möjligen) och sällan har väl en karriär gått på kraftfullare raketbränsle. Nu släpps Katys nya platta ”Prism”. Ska vi gissa på en ny succé?

httpv://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8

TV: MER DRAMA I MUSIKSTADEN
Alla vi som gillar dramaserier som tar i från tårna och inte skyggar för de stora känslorna och de tvära kasten, vi slukade givetvis den första säsongen av TV-serien ”Nashville”. På köpet fick vi en massa bra musik och snygga kläder. Nu har säsong två rullat igång och festen fortsätter.

httpv://www.youtube.com/watch?v=98gd_lRXnQs

BOK: SKRATTA ÅT ELÄNDET!
Den amerikanske författaren Jonathan Tropper kan konsten att blanda ett allvarligt och engagerande ämne med många skratt och absurd vardagsdramatik. Jag har läst och gillat flera av hans böcker och ska nu sätta tänderna i nya ”Fördelarna med en kollaps”.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

kollaps-jonathan-tropper