Annons
 

Rösta! Vem tror du tar över efter Galliano hos Dior?

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Vem tar över efter John Galliano på modehuet Dior?

Vem tar över efter John Galliano på modehuet Dior?

Den största snackisen i modevärlden just nu är helt klart det faktum att John Galliano fått sparken som chefsdesigner hos modehuset Dior sedan han anklagats för antisemitiska uttalanden. Han har fångats på film på ett café i Paris, uppenbart berusad, där han bland annat säger att han älskar Hitler.

Annons

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg:

– Det är en enormt otäck historia det här och eftersom hela hans rasistiska och fascistoida utspel finns fångat på film blir det svårt för honom att förklara sig. Att skylla på spriten känns som en enkel utväg och vi vet ju alla vad uttrycket ”In vino veritas” betyder. Jag är väldigt förvånad och bedrövad eftersom jag anser att Galliano en av vår samtids mest begåvade designer.

Enligt de flesta i modebranschen är Riccardo Tisci från Givenchy den hetaste kandidaten att efterträda Galliano. Charlotta har dock sina egna gissningar:

– Tisci vore det mest väntade valet eftersom han även behärskar couture-biten så bra. Stefano Pilati (YSL) och Peter Dundas (Emilio Pucci) tror jag också ligger bra till. Men jag skulle gärna se Frida Giannini (Gucci) som enligt mig har levererat starkast kollektioner av alla de senaste tre säsongerna. Marc Jacobs är också ett wildcard om det anrika modehuset vill ha en ny talangfull enfant terrible.

Vem tror du att det blir? Kommentera gärna och rösta!

[poll id=920]

John Galliano på Diors couture-visning i Paris, S/S 2010.

John Galliano på Diors couture-visning i Paris, S/S 2010.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press