Annons
 

VIDEO: Altewai.Saome tilldelas The Max Factor Award 2012

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Altewai.Saome tilldelas The Max Factor Award 2012.

Altewai.Saome tilldelas The Max Factor Award 2012.

Den svenska designerduon Altewai.Saome har utsetts till 2012 års vinnare av The Max Factor Award. Med priset vill Max Factor lyfta fram svenskt spjutspetsmode och stödja Sveriges mest progressiva designers så att de ges möjlighet att visa sina kollektioner under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm.

Annons

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få detta utnämnande och ges möjlighet att visa vår kollektion för AW12 på Mercedes-Benz Fashion Week. Vi ser fram emot att få jobba med Max Factor-teamet för att tillsammans skapa en slående look som kompletterar och förstärker temat, känslan och kraften i visningen, säger Natalia Altewai och Randa Saome.

Juryns motivering:

”Med imponerande kreativ kraft och unik känsla för detaljer har duon Altewai.Saome efter endast två år på den svenska modescenen redan gjort ett bestående intryck med sitt nyskapande formspråk – ett formspråk som uppmärksammas även på internationell nivå.

På ett slående sätt skapar Natalia Altewai och Randa Saome genom ytterst angelägen design och via utsökta material en oöverträffad balans mellan innovation, estetisk perfektion och fullständig bärbarhet.

Med ”den starka kvinnan” som ständig inspiration tolkar de in framtiden i samtiden och fortsätter att överraska med en eklektisk mix av handbroderi, avantgardistiska detaljer och minimalistiska snitt. Årets Award-pristagare Altewai.Saome injicerar modevärlden med bejakande energi och banar väg för ett nytt förkroppsligande av mode som konstform.”

Tidigare vinnare:

  • 2011: Ann-Sofie Back
  • 2010: Lovisa Burfitt
  • 2009: Diana Orving
  • 2008: Helena Hörstedt

I videoklippet nedan ser vi sångerskan och modeprofilen Emilia de Poret intervjua vinnarna och makeupartisten Tomas Lenneryd diskutera hur de ska lägga makeupen på visningen den 30 januari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hEp8KU0aSVg

Av: Rose-Marie Söderlund