Annons
 

VIDEO: BAAAM backstage på Dsquared2, A/W 2009, i Milano

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Dsquared2 A/W 2009.

Dsquared2:s visningar bjuder ofta på en stor show och okonventionella upplägg. Höst/vinterkollektionen för 2009 var inget undantag. Baaam var backstage i Milano för att filma de skälvande sekunderna strax innan ridån gick upp.

Annons

Av Charlotta Flinkenberg, Rose-Marie Söderlund och Hulda Andersson

VIDEO: Se backstage-stressen först av alla här!

httpv://www.youtube.com/watch?v=jJQoVZ12qpk

httpv://www.youtube.com/watch?v=1RAOr2Dmxmw

[nggallery id=150]

Nyckelord: Överdimensionerade accessoarer (stora hattar, kepsar, låååånga halsdukar, glasögon och rymliga väskor), skinnjacka/parkas/kofta till långklänning, denim chic, fashionista preppy, flirtigt, lager på lager, glimten i ögat.

Kända modellnamn som gick visningen: Freja Beha Erichsen, Chanel Iman, Tanya Dzhialeva, Jourdan Dunn, Iekeliene Stange.

Övrigt: Modellerna såg ut som om de var på väg hem från en rolig fest, alternativt på väg till jobbet med en Starbucks latte i handen. De rökte, kollade i sina mobiler, bar en tidning under armen och lyssnade på musik i WESC-lurar. Det här är kläder gjorda för den urbana kvinnan, som vill ha funktionella plagg med en touch av old school glamour. Jeans möter sidenplatåskor, stora mössor möter korta shorts och själva fenomenet har kallats för ”The Olsen Twins Chic”. Kanadensiska tvillingarna Dan och Dean Caten bakom märket, som Baaam mötte backstage, ligger även bakom Britney Spears scenkläder inför den pågående turnén som nyss haft premiär. Vi spår att det här är en look som många flickor och trendsugna 30-nånting-kvinnor älskar att ta till sig. Bärbart, funky och fartfyllt! Musiken var en blandning av Van Halens ”You Really Got Me”, Pet Shop Boys och amerikanska 50-talshits. ”En fullträff för modebloggande unga kvinnor som vill ha den perfekta street style-looken”, kommenterar Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg.